Recept
« Terug naar recepten
Zalmmoten met zuringsaus
PT25M
Zalmmoten met zuringsaus
Een heerlijk zalmmoten met zuringsaus recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bert Allers
Bereidingstijd:
25 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Frankrijk
Keuken:
Europese
Bron:
Koken met kruiden
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Zalmmoten met zuringsaus te bereiden
Bestrooi de zalmmoten met zout en versgemalen zwarte peper.
Vet een koekenpan met antiaanbaklaag in met de olie.
Smelt de boter in een steelpannetje en bak de sjalotten onder regelmatig roeren tot ze zacht zijn.
Voeg de room en zuring toe en laat alles al roerend pruttelen tot de zuring is geslonken.
Verhit de koekenpan en bak de zalmmoten in 5 min. aan beide kanten roze en gaar.
Het vocht moet helder zijn als u een mes in de vis steekt.
Serveer met de zuringblaadjes en de zuringsaus.
Vet een koekenpan met antiaanbaklaag in met de olie.
Smelt de boter in een steelpannetje en bak de sjalotten onder regelmatig roeren tot ze zacht zijn.
Voeg de room en zuring toe en laat alles al roerend pruttelen tot de zuring is geslonken.
Verhit de koekenpan en bak de zalmmoten in 5 min. aan beide kanten roze en gaar.
Het vocht moet helder zijn als u een mes in de vis steekt.
Serveer met de zuringblaadjes en de zuringsaus.