KookJij

Zalmmousse

Een heerlijk zalmmousse recept wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 15 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Voorgerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie: 289 kCal energie
23 Gram vet
Waardering:
Herkomst: Onbekend
Bron: zomermaaltijden
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Zalmmousse te bereiden

1. Snijd de helft van de komkommer in blokjes en haal ze door de franse dressing. Schil de resterende komkommer en snijd hem in dikke plakken. Kook ze 5 min. in water met zout en laat de plakken goed uitlekken.
2. Los de gelatine op in het kokende water, blijven roeren. Doe de zalm inclusief het nat, de gekookte komkommer, mayonaise, opgeloste gelatine en zout en peper in een keukenmachine en maal alles op een hoge stand tot een puree. Breng de mousse op smaak met zout en peper en voeg naar wens een paar druppels kleurstof toe. Pureer alles opnieuw tot een homogeen geheel.
3. Voeg de blokjes komkommer toe en schep de slagroom door de mousse.
4. Bevochtig een vorm en giet het zalmmengsel in de vorm. Stort de mousse voor het serveren op een bord en garneer met slabladeren, tomaat en schijfjes citroen. Serveer de mousse met mierikswortelsaus.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst