Recept
« Terug naar recepten
Zalmroomsaus
PT30M
Zalmroomsaus
Een heerlijk zalmroomsaus recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Yvonne R
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Pasta's
- > Sauzen & dressings - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
349 kCal energie
17 Gram eiwit
29 Gram vet
5 Gram koolhydraten
17 Gram eiwit
29 Gram vet
5 Gram koolhydraten
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Heerlijke pastasauzen
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Zalmroomsaus te bereiden
1. Neem de zalmfilets uit de verpakking en laat ze afgedekt goed ontdooien bij kamertemperatuur. Spoel de filets vervolgens even af onder stromend koud water, dep ze droog en snijd ze in kleine blokjes.
2. Reinig de preien, halveer en was ze grondig, laat ze uitlekken en snijd ze in reepjes. Verhit de boter in een pan, stoof daarin de preireepjes, strooi er wat bloem over en stoof dit onder voortdurend roeren lichtgeel.
3. Voeg de bouillon en de room toe, breng alles al roerend aan de kook en laat het 2-3 minuten koken. Druppel een beetje citroensap op de blokjes zalmfilet, kruid ze met zout en peper, doe ze in de saus en laat ze daarin ongeveer 5 minuten op een zacht vuur trekken.
2. Reinig de preien, halveer en was ze grondig, laat ze uitlekken en snijd ze in reepjes. Verhit de boter in een pan, stoof daarin de preireepjes, strooi er wat bloem over en stoof dit onder voortdurend roeren lichtgeel.
3. Voeg de bouillon en de room toe, breng alles al roerend aan de kook en laat het 2-3 minuten koken. Druppel een beetje citroensap op de blokjes zalmfilet, kruid ze met zout en peper, doe ze in de saus en laat ze daarin ongeveer 5 minuten op een zacht vuur trekken.
elena zegt: