Ik heb hiervoor 2 pakjes Verse Roomkaas met knoflook en kruiden gebruikt (AH-merk). Eén pakje bevat 125 gram. Het is zachte kaas, daarom heb ik het alleen een beetje losgeroerd met een vork.
Zalm heb ik gewoon een pakje van 2 zalmfilets uit de diepvries (Aldi) gekocht en de zalm in blokjes gesneden.
Het gerecht is lekker, maar machtig. Geef er bijv. een eenvoudige tomatensalade bij en eventueel knoflookstokbrood.
Recept
« Terug naar recepten
Zalmtaart met kruidenroomkaas
PT25M
Zalmtaart met kruidenroomkaas
Een heerlijk zalmtaart met kruidenroomkaas recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Flavia Vasco de Sousa
Bereidingstijd:
25 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
7
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
kookschrift
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Zalmtaart met kruidenroomkaas te bereiden
Oven op 195 à 200°C.
De plakken bladerdeeg laten ontdooien.
De taartvorm invetten.
Als de deegplakken ontdooid zijn de bodem en randen van de taartvorm ermee bekleden. De randen van het deeg goed aan elkaar drukken. Het deeg moet je hier en daar in vorm bijknippen.
In een kom de roomkaas verkruimelen of met een vork losmaken en de zalm erdoor roeren.
Het zalmkaasmengsel over de bodem van de taartvorm verdelen.
In de andere kom de eieren loskloppen met de room, peper en eventueel een klein beetje zout. Dan de bieslook en dille erdoor roeren en dit mengsel over de zalm gieten.
Schuif de taartvorm in de oven voor ongeveer 25 à 35 minuten of tot een satéstokje er droog uitkomt als je erin prikt.
De plakken bladerdeeg laten ontdooien.
De taartvorm invetten.
Als de deegplakken ontdooid zijn de bodem en randen van de taartvorm ermee bekleden. De randen van het deeg goed aan elkaar drukken. Het deeg moet je hier en daar in vorm bijknippen.
In een kom de roomkaas verkruimelen of met een vork losmaken en de zalm erdoor roeren.
Het zalmkaasmengsel over de bodem van de taartvorm verdelen.
In de andere kom de eieren loskloppen met de room, peper en eventueel een klein beetje zout. Dan de bieslook en dille erdoor roeren en dit mengsel over de zalm gieten.
Schuif de taartvorm in de oven voor ongeveer 25 à 35 minuten of tot een satéstokje er droog uitkomt als je erin prikt.
Mijn kookverhaal (Flavia Vasco de Sousa)
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
fabita zegt:
Ik heb dit zaterdag gemaakt en het was erg lekker. Heb ook een foto van, maar nog niet opgestuurd. Het was wel machtig en we hebben de rest 2 dagen daarna gegeten, nog even lekker.
Volgende week wil ik je peer in bladerdeeg proberen als de buren komen eten.Gr:p
flavia zegt:
Vandaag weer gemaakt, heerlijk.Erbij gegeten: Tomatensalade+tomaat-knoflookdressing (ajotomate):p:)