Recept
« Terug naar recepten
Zalmtaartje met lavendelroom
PT45M
Zalmtaartje met lavendelroom
Een heerlijk zalmtaartje met lavendelroom recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bert Allers
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
5 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
CCPL
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Zalmtaartje met lavendelroom te bereiden
Pureer de verse zalm in de keukenmachine( niet te fijn ) en meng het sap van de citroen, zout en bieslook erdoor.
Laat de zalmtartaar ca 3 uur in de koelkast marineren.
Maak de lavendelroom door eerst de mayonaise te maken van 1/2 el edik, olie en eierdooier.
Gebruik een vers ei en zorg dat olie en dooier op dezelfde temperatuur zijn.
De kunst van mayonaise maken is geduld:
Meng dooier met edik en laat de olie er in een dun straaltje bij vloeien terwijl u met de handmixer op de hoogste stand klopt.
Voeg de rest van de edik toe,plus peper, zout, lavendelblaadjes en slagroom.
Verdeel de zalmtartaar in porties en snijd de gerookte zalm in reepjes van ca 3 cm breed.
Vouw deze om de zalmtartaar heen en modelleer met een mes.
Leg op elk bord in het midden wat frisee-sla, hierop de zalmtartaar en maal er wat peper over.
Leg één theelepel nepkaviaar op de zalmtartaar en garneer het gerecht met wat kappertjes en garnalen.
Schenk tot slot de lavendelroom rond de zalmtartaar.
Laat de zalmtartaar ca 3 uur in de koelkast marineren.
Maak de lavendelroom door eerst de mayonaise te maken van 1/2 el edik, olie en eierdooier.
Gebruik een vers ei en zorg dat olie en dooier op dezelfde temperatuur zijn.
De kunst van mayonaise maken is geduld:
Meng dooier met edik en laat de olie er in een dun straaltje bij vloeien terwijl u met de handmixer op de hoogste stand klopt.
Voeg de rest van de edik toe,plus peper, zout, lavendelblaadjes en slagroom.
Verdeel de zalmtartaar in porties en snijd de gerookte zalm in reepjes van ca 3 cm breed.
Vouw deze om de zalmtartaar heen en modelleer met een mes.
Leg op elk bord in het midden wat frisee-sla, hierop de zalmtartaar en maal er wat peper over.
Leg één theelepel nepkaviaar op de zalmtartaar en garneer het gerecht met wat kappertjes en garnalen.
Schenk tot slot de lavendelroom rond de zalmtartaar.