Recept
« Terug naar recepten
zalmzuurkool ovenschotel
PT40M
zalmzuurkool ovenschotel
Een heerlijk zalmzuurkool ovenschotel recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Lena Rattink
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
6
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Mijn vader
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe zalmzuurkool ovenschotel te bereiden
Laat de zuurkool uitlekken in een vergiet.
Laat het hartig taartdeeg ontdooien. Vet de vorm in en leg hierin het hartig taartdeeg. Leg daarna de zalm in plakken onderin de bodem. Leg daarop de uitgelekte zuurkool. Leg hierop weer de ananas. Vervolgens klop je de eieren met het slagroom en het zout en peper. En het giet je hierna over de vorm. Vervolgens stooi je de geraspte kaas erover. Nu kan het 25 min op 185 graden (hete luchtoven) Klaar is kees.
Het is lekker met een salade
Laat het hartig taartdeeg ontdooien. Vet de vorm in en leg hierin het hartig taartdeeg. Leg daarna de zalm in plakken onderin de bodem. Leg daarop de uitgelekte zuurkool. Leg hierop weer de ananas. Vervolgens klop je de eieren met het slagroom en het zout en peper. En het giet je hierna over de vorm. Vervolgens stooi je de geraspte kaas erover. Nu kan het 25 min op 185 graden (hete luchtoven) Klaar is kees.
Het is lekker met een salade