Recept
« Terug naar recepten
Ovenschotel met schorseneren
PT60M
Ovenschotel met schorseneren
Schorseneren, een van de vergeten groenten, wordt ook weleens
huisvrouwenverdriet genoemd en als je ze 1x hebt schoongemaakt weet je
waarom. Het sap dat vrijkomt als je ze schilt (dunschiller) is erg plakkerig
en blijft dan ook heel erg aan je handen plakken. Je kunt dit voorkomen
door handschoentjes te dragen tijdens het schillen. Ook nog 1 tip is om een
scheut azijn (of citroensap) in het water te doen waarin je ze legt tot je ze
gaat koken. Dit voorkomt dat ze bruin worden.
Een heerlijke, makkelijke en gezonde ovenschotel. Vindt je ham en spekjes
"too much" dan kun je er ook voor kiezen om maar 1 van beiden te
gebruiken en voor de vegetarische variant laat je ze weg.
TIP: In het aspergeseizoen kun je hiervoor ook asperges gebruiken. Schorseneren worden ook weleens armeluis asperges genoemd.
Recept van:
Wilmie Willemse
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Europese
Bron:
Eigen recept
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Ovenschotel met schorseneren te bereiden
- Schil de schorseneren en de aardappelen, kook ze ongeveer 10 minuten (halfgaar) laat ze goed uitlekken of droogstomen en doe ze in een ovenschaal.
- Bak de spekblokjes krokant en laat ze uitlekken op keukenpapier. Doe ze met de hamblokjes in de ovenschaal.
- Kluts de eieren met de crème fraîche en voeg peper zout en nootmuskaat toe. Giet het mengsel in de ovenschaal.
- Strooi de geraspte kaas erover en zet het ongeveer 30 minuten in een oven op 180 graden.