KookJij

Zarzuela met mosselen

Een heerlijk zarzuela met mosselen recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 35 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Spanje
Keuken: Europese
Bron: mosselen.nl
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Zarzuela met mosselen te bereiden

Controleer de mosselen: gooi schelpen die stuk zijn of na een ferme tik niet sluiten weg.
Bestrooi de visfilet met zout en peper en haal ze door de bloem. Week de saffraan in 2 el warm water.

Rooster in een droge koekenpan het amandelschaafsel goudbruin.



Verhit in een koekenpan 3 el olijfolie. Bak de visfilet aan beide kanten goudbruin. Neem ze
uit de pan en leg apart.



Schenk de laatste 2 el olijfolie in de pan. Fruit de ui met de knoflook. Bak de paprika
en de tomaten 4 min. mee. Schep de tomatenpuree, de wijn en de saffraan met het
weekvocht erdoor.



Leg de vis en de mosselen in de saus. Leg een deksel op de pan (of dek de pan af met een royaal vel aluminiumfolie) en verwarm de zarzuela zo'n 8 min., of tot alle schelpen open staan.

Breng op smaak met zout en peper.



Bestrooi de zarzuela met het amandelschaafsel en de peterselie. Serveer met het stokbrood.



Tip Lekker met een tomatensalade met ui, partjes ei en mayonaise.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

fijnproever

fijnproever zegt:
@van kerkhoven, laat het je alvast smaken;)
van kerkhoven

van kerkhoven zegt:
Ik ga dat eens maken, ziet me er lekker uit! Ik maakte het ook zo ongeveer maar zonder de amandelschilfertjes! Bedankt hoor!;)