Recept
« Terug naar recepten
Zarzuela met mosselen
PT35M
Zarzuela met mosselen
Een heerlijk zarzuela met mosselen recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erwin Elens
Bereidingstijd:
35 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Spanje
Keuken:
Europese
Bron:
mosselen.nl
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Zarzuela met mosselen te bereiden
Controleer de mosselen: gooi schelpen die stuk zijn of na een ferme tik niet sluiten weg.
Bestrooi de visfilet met zout en peper en haal ze door de bloem. Week de saffraan in 2 el warm water.
Rooster in een droge koekenpan het amandelschaafsel goudbruin.
Verhit in een koekenpan 3 el olijfolie. Bak de visfilet aan beide kanten goudbruin. Neem ze
uit de pan en leg apart.
Schenk de laatste 2 el olijfolie in de pan. Fruit de ui met de knoflook. Bak de paprika
en de tomaten 4 min. mee. Schep de tomatenpuree, de wijn en de saffraan met het
weekvocht erdoor.
Leg de vis en de mosselen in de saus. Leg een deksel op de pan (of dek de pan af met een royaal vel aluminiumfolie) en verwarm de zarzuela zo'n 8 min., of tot alle schelpen open staan.
Breng op smaak met zout en peper.
Bestrooi de zarzuela met het amandelschaafsel en de peterselie. Serveer met het stokbrood.
Tip Lekker met een tomatensalade met ui, partjes ei en mayonaise.
Bestrooi de visfilet met zout en peper en haal ze door de bloem. Week de saffraan in 2 el warm water.
Rooster in een droge koekenpan het amandelschaafsel goudbruin.
Verhit in een koekenpan 3 el olijfolie. Bak de visfilet aan beide kanten goudbruin. Neem ze
uit de pan en leg apart.
Schenk de laatste 2 el olijfolie in de pan. Fruit de ui met de knoflook. Bak de paprika
en de tomaten 4 min. mee. Schep de tomatenpuree, de wijn en de saffraan met het
weekvocht erdoor.
Leg de vis en de mosselen in de saus. Leg een deksel op de pan (of dek de pan af met een royaal vel aluminiumfolie) en verwarm de zarzuela zo'n 8 min., of tot alle schelpen open staan.
Breng op smaak met zout en peper.
Bestrooi de zarzuela met het amandelschaafsel en de peterselie. Serveer met het stokbrood.
Tip Lekker met een tomatensalade met ui, partjes ei en mayonaise.
fijnproever zegt: