Recept
« Terug naar recepten
Zeeduivel met saffraansaus
PT30M
Zeeduivel met saffraansaus
Een heerlijk zeeduivel met saffraansaus recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bert Allers
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
10 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
kookclub
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Zeeduivel met saffraansaus te bereiden
Saus:
Week de saffraan 10 minuten in een eetl witte wijn. Doe in een sauspan de geweekte saffraan, de resterende witte wijn, de vermouth en de visfond. Laat dit tot een stroperige massa inkoken. Voeg de room toe en laat opnieuw tot 1/3 inkoken. Monteer indien nodig op met boter en voeg naar smaak peper en zout toe.
Maak worteltjes schoon en snij ze in mooie plakjes. Smelt boter in een pan, doe wortelplakjes erbij en kruid met versgemalen peper, zout en de bastardsuiker. Schenk er water bij zodat ze net onder staan. Breng aan de kook en laat met de deksel erop ca 15 minuten sudderen op laag vuur. Haal de plakjes eruit en kook het vocht in totdat er alleen boter overblijft. Doe de plakjes terug in de boter en voeg de fijngehakte peterselie toe Indoen nodig op smaak brnegen met peper en zout.
Bestrooi de vis met peper en zout en haal door de bloem. Bak net voor het uitserveren op een matig vuur mooi bruin in ca 5 minuten.
Uitserveren:
Leg de vis op de voorverwarmde borden en giet er een beetje saus omheen. Garneer met de geglaceerde worteltjes.
Week de saffraan 10 minuten in een eetl witte wijn. Doe in een sauspan de geweekte saffraan, de resterende witte wijn, de vermouth en de visfond. Laat dit tot een stroperige massa inkoken. Voeg de room toe en laat opnieuw tot 1/3 inkoken. Monteer indien nodig op met boter en voeg naar smaak peper en zout toe.
Maak worteltjes schoon en snij ze in mooie plakjes. Smelt boter in een pan, doe wortelplakjes erbij en kruid met versgemalen peper, zout en de bastardsuiker. Schenk er water bij zodat ze net onder staan. Breng aan de kook en laat met de deksel erop ca 15 minuten sudderen op laag vuur. Haal de plakjes eruit en kook het vocht in totdat er alleen boter overblijft. Doe de plakjes terug in de boter en voeg de fijngehakte peterselie toe Indoen nodig op smaak brnegen met peper en zout.
Bestrooi de vis met peper en zout en haal door de bloem. Bak net voor het uitserveren op een matig vuur mooi bruin in ca 5 minuten.
Uitserveren:
Leg de vis op de voorverwarmde borden en giet er een beetje saus omheen. Garneer met de geglaceerde worteltjes.