Recept
« Terug naar recepten
Zeeduivel met tomaten
PT60M
Zeeduivel met tomaten
Een heerlijk zeeduivel met tomaten recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Bereiding
Hoe Zeeduivel met tomaten te bereiden
1. Vet een ovenschaal lichtjes in met wat olijfolie. Schik de plakjes courgette in de schaal en besprenkel ze lichtjes met olijfolie.
2. Doe er de wijn en de helft van de olijfolie bij. Kruid met peper en zout. Zet 15 minuten in een warme oven van 200°C.
3. Spoel het overtollige zout op de kappertjes weg onder koud water. Laat ze uitlekken.
4. Leg de gekruide vis op de courgette. Verdeel er de kappertjes over. Schik de kwartjes tomaat op de vis. Besprenkel met de rest van de olijfolie.
5. Zet 25 tot 30 minuten zonder deksel in een warme oven van 175°C.
6. Lekker met gekookte aardappelen.
2. Doe er de wijn en de helft van de olijfolie bij. Kruid met peper en zout. Zet 15 minuten in een warme oven van 200°C.
3. Spoel het overtollige zout op de kappertjes weg onder koud water. Laat ze uitlekken.
4. Leg de gekruide vis op de courgette. Verdeel er de kappertjes over. Schik de kwartjes tomaat op de vis. Besprenkel met de rest van de olijfolie.
5. Zet 25 tot 30 minuten zonder deksel in een warme oven van 175°C.
6. Lekker met gekookte aardappelen.
alfreda hoorne zegt: