Recept
« Terug naar recepten
Zeeduivel op spiesjes van citroengras
PT80M
Zeeduivel op spiesjes van citroengras
Een heerlijk zeeduivel op spiesjes van citroengras recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Bereiding
Hoe Zeeduivel op spiesjes van citroengras te bereiden
1. Schil en hak de sjalot, knoflook en gemberwortel. Verwijder zaadjes en zaadlijsten en snij het pepertje in fijne reepjes. Boen het limoentje goed schoon met heet water. Rasp de schil en pers het vruchtvlees uit.
2. Meng de sesam- en olijfolie met het limoensap, de ahornsiroop en sojasaus. Roer goed glad. Voeg de limoenschil, sjalot, knoflook, gemberwortel en het peperttje toe;
3. Halveer de citroengrasstengels in de lengte. Maak ze puntig met een scherp mesje. Prik er een zeeduivelmedaillon op.
4. Leg de spiesjes in een grote schaal met marinade. Zet afgedekt 1u in de koelkast.
5. Dep de spiesjes goed droog. Kruid met peper en zout. Leg ze 8 tot 12 minuten op de barbecue, keer ze een keer om.
2. Meng de sesam- en olijfolie met het limoensap, de ahornsiroop en sojasaus. Roer goed glad. Voeg de limoenschil, sjalot, knoflook, gemberwortel en het peperttje toe;
3. Halveer de citroengrasstengels in de lengte. Maak ze puntig met een scherp mesje. Prik er een zeeduivelmedaillon op.
4. Leg de spiesjes in een grote schaal met marinade. Zet afgedekt 1u in de koelkast.
5. Dep de spiesjes goed droog. Kruid met peper en zout. Leg ze 8 tot 12 minuten op de barbecue, keer ze een keer om.