Recept
« Terug naar recepten
Zeeduivelspiesjes met bacon en rozemarijn
PT90M
Zeeduivelspiesjes met bacon en rozemarijn
Een heerlijk zeeduivelspiesjes met bacon en rozemarijn recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
90 min
Personen:
14 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Les copains culinaires.
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Zeeduivelspiesjes met bacon en rozemarijn te bereiden
Snijd de filets in 28 stukjes(2 stukjes per spiesje)
Doe deze in een grote schaal.
Maak de spiesjes van de takjes rozemarijn door de blaadjes eraf te rissen.(bewaar de blaadjes) Laat aan de uiteinde een paar blaadjes zitten.
Hak voor de marinade de bewaarde blaadjes fijn en meng ze in een kom met olijfolie, citroensap, knoflook, zout en peper naar smaak.
Voeg de stukjes vis toe en schep ze door de marinade.Zet de vis 1 uur afgedekt in de koelkast.
Snijd de plakjes bacon eerst in de lengte en dan in de breedte door en rol elk stukje op.
Rijg steeds om en om een stukje bacon en vis aan een spiesje.
Vet de grillplaat in met olie en laat de grillplaat zeer heet worden. Grill de spiesjes gaar en bedruip ze met wat marinade.Let op dat de rozemarijn uiteinden niet zwart worden.
Aïoli. Eierdooier, azijn,knoflook, peper en zout mengen en daarna druppelsgewijs de olie toevoegen. Eerst de olijfolie en als laatste de zonnebloemolie.
Presentatie:
Serveer de spiesjes warm en garneer met een partje citroen.
Zet er een schaaltje aïoli bij.
Doe deze in een grote schaal.
Maak de spiesjes van de takjes rozemarijn door de blaadjes eraf te rissen.(bewaar de blaadjes) Laat aan de uiteinde een paar blaadjes zitten.
Hak voor de marinade de bewaarde blaadjes fijn en meng ze in een kom met olijfolie, citroensap, knoflook, zout en peper naar smaak.
Voeg de stukjes vis toe en schep ze door de marinade.Zet de vis 1 uur afgedekt in de koelkast.
Snijd de plakjes bacon eerst in de lengte en dan in de breedte door en rol elk stukje op.
Rijg steeds om en om een stukje bacon en vis aan een spiesje.
Vet de grillplaat in met olie en laat de grillplaat zeer heet worden. Grill de spiesjes gaar en bedruip ze met wat marinade.Let op dat de rozemarijn uiteinden niet zwart worden.
Aïoli. Eierdooier, azijn,knoflook, peper en zout mengen en daarna druppelsgewijs de olie toevoegen. Eerst de olijfolie en als laatste de zonnebloemolie.
Presentatie:
Serveer de spiesjes warm en garneer met een partje citroen.
Zet er een schaaltje aïoli bij.