KookJij

Zeetong met noten

Een heerlijk zeetong met noten recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 25 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: vishandel Vandermaesen
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Zeetong met noten te bereiden


Laat de rozijntjes een kwartier weken in lauw water.
Draai de gewassen en afgedroogde slibtongetjes in de bloem waar goed wat peper en zout zijn aan toegevoegd. Tik de overtollige bloem van de vissen.
Laat een pan met antikleeflaag warm worden op het vuur. Giet er een scheutje olijfolie in en, wanneer de olie begint te dampen, gaat er een klontje boter bij.
Bak de vis op hoog vuur gedurende 4 minuten, langs elke kant. Schep de tongen dan uit de pan en houd ze even warm in een lauwe oven, die staat afgesteld op 90°C. Wie niet over een grote pan beschikt kan de vis ook in twee “shiften” bakken.
Giet het gebruikte bakvet weg.
Zet de pan opnieuw op het vuur. Voeg wat olijfolie en een klontje boter toe. Giet er het citroensap bij. Voeg de uitgelekte rozijnen, pijnboompitten en amandelschilfers toe. Laat nog een minuut bakken.
Schep de inhoud van de pan over de zeetongen. Werk af met fijngehakte bieslook.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst