KookJij

Zeetong Véronique

Een heerlijk zeetong véronique recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: vishandel Vandermaesen
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Zeetong Véronique te bereiden


Pel de druiven; dit is een minutieus werkje. Snijd ze nadien in tweeën.
Breng 4 dl visfumet aan de kook en laat tot de helft inkoken. Haal van het vuur, voeg de liaison toe en klop op tot een luchtige saus. Kruid met peper en zout en voeg de druiven toe. Laat nog 2 min. doorwarmen, maar niet koken.
Plooi de zeetongfilets in tweeën of drieën, naargelang van de grootte.
Breng de resterende 4 dl visfumet aan de kook met de boter, zet het vuur laag en pocheer er de zeetongfilets in gaar.
Schik op 4 borden en overgiet met de druivensaus. Serveer met aardappelpuree.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst