Recept
« Terug naar recepten
Zeetong Véronique
PT30M
Zeetong Véronique
Een heerlijk zeetong véronique recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erwin Elens
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
vishandel Vandermaesen
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Zeetong Véronique te bereiden
Pel de druiven; dit is een minutieus werkje. Snijd ze nadien in tweeën.
Breng 4 dl visfumet aan de kook en laat tot de helft inkoken. Haal van het vuur, voeg de liaison toe en klop op tot een luchtige saus. Kruid met peper en zout en voeg de druiven toe. Laat nog 2 min. doorwarmen, maar niet koken.
Plooi de zeetongfilets in tweeën of drieën, naargelang van de grootte.
Breng de resterende 4 dl visfumet aan de kook met de boter, zet het vuur laag en pocheer er de zeetongfilets in gaar.
Schik op 4 borden en overgiet met de druivensaus. Serveer met aardappelpuree.