Recept
« Terug naar recepten
Zeeuwse bolussen
PT60M
Zeeuwse bolussen
Een heerlijk zeeuwse bolussen recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Sascha ten Brink
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
8 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
C. Sprong 240112
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Zeeuwse bolussen te bereiden
Gist in deel melk oplossen.
Bloem in kom gistoplossing in kuiltje.
Deeg kneden met rest melk, boter en zout.
10 minuten laten rijzen.
Deeg 1x doorslaan.
5 minuten laten rusten.
Verdelen in 16 stukjes.
Stukjes door basterd rollen en bolussen draaien.
Oven voorverwarmen op 225°C.
Bolussen op een met aluminiumfolie bedekt bakblik leggen.
In het midden van de oven in 7 minuten gaar bakken.
Af laten koelen.
Bloem in kom gistoplossing in kuiltje.
Deeg kneden met rest melk, boter en zout.
10 minuten laten rijzen.
Deeg 1x doorslaan.
5 minuten laten rusten.
Verdelen in 16 stukjes.
Stukjes door basterd rollen en bolussen draaien.
Oven voorverwarmen op 225°C.
Bolussen op een met aluminiumfolie bedekt bakblik leggen.
In het midden van de oven in 7 minuten gaar bakken.
Af laten koelen.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
Opa Henny zegt:
10 gr kaneel
250 gr bruine basterdsuiker
50 gr melissuiker
5 gr citroensap
;)
Willemien uit Canada zegt:
opa-henny zegt:
Willemien uit Canada zegt: