Recept
« Terug naar recepten
Zeevruchten gepocheerd in groene thee
PT45M
Zeevruchten gepocheerd in groene thee
Het gerecht zou zijn ontstaan doordat een zakje groene thee in het kookwater was gevallen van de vis.Dat extra smaakje werd niet verkeerd gevonden en............zo zou 't zijn gekomen.Ik ga daar maar niet verder op in.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Naar een recept van Mevr.Palm (oma van mijn vrouw)
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Zeevruchten gepocheerd in groene thee te bereiden
1).Doe in de halve liter water de sereh, gember en -stroop, limoen en de peper. Breng aan de kook. Haal van het vuur af.
2).Laat in het kokende water een zakje groene thee 10 minuten trekken en verwijder dan de thee.
3).Breng de vloeistof weer aan de kook. Haal de pan weer van het vuur af en leg de vis, schelp- en schaaldieren er in gedurende 7 minuten. Haal de zeevruchten er dan weer uit en houd ze warm
4).Zeef het pocheervocht en vang het vocht weer op in een pan en laat hierin de tagliatelle en de groene asperges beetgaar worden (je moet de pan dan wel weer op het vuur zetten en enigszins bijvullen met schoon water).
5).Verdeel de tagliatelle over de borden en leg op de tagliatelle de zeeduivel, de garnalen en de OPENstaande schaaldieren (de schaaldieren evt nog extra verwarmen om alle schelpen te openen).
6).Bestrooi dit met de tomaten-brunoise en de kleigesneden peterselie.
7).Hierover nog vers gemalen zwarte peper en wat zoutkorrels en evt.een straaltje mooie olijfolie.
2).Laat in het kokende water een zakje groene thee 10 minuten trekken en verwijder dan de thee.
3).Breng de vloeistof weer aan de kook. Haal de pan weer van het vuur af en leg de vis, schelp- en schaaldieren er in gedurende 7 minuten. Haal de zeevruchten er dan weer uit en houd ze warm
4).Zeef het pocheervocht en vang het vocht weer op in een pan en laat hierin de tagliatelle en de groene asperges beetgaar worden (je moet de pan dan wel weer op het vuur zetten en enigszins bijvullen met schoon water).
5).Verdeel de tagliatelle over de borden en leg op de tagliatelle de zeeduivel, de garnalen en de OPENstaande schaaldieren (de schaaldieren evt nog extra verwarmen om alle schelpen te openen).
6).Bestrooi dit met de tomaten-brunoise en de kleigesneden peterselie.
7).Hierover nog vers gemalen zwarte peper en wat zoutkorrels en evt.een straaltje mooie olijfolie.