Recept
« Terug naar recepten
Zeevruchtencurry met gember en sperziebonen
PT25M
Zeevruchtencurry met gember en sperziebonen
Een heerlijk zeevruchtencurry met gember en sperziebonen recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
25 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Thailand
Keuken:
Oosterse
Bron:
thaiskookboekje
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Zeevruchtencurry met gember en sperziebonen te bereiden
Pel de sjalot en knoflook en snijd ze in stukken.Snijd de spaanse peper overlangs doormidden,verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees in stukjes.Schil de gemberwortel en rasp hem fijn.Maak de sperziebonen schoon en halveer ze.Pureer de sjalot,knoflook,spaanse peper,gember,koriander,komijn,chilisaus en het limoensap in de keukenmachine tot een grove pasta.Verhit een wok en bak de pasta 4 minuten.Voeg de kokosmelk toe en blijf roeren tot de pasta is opgelost.Schep de zeevruchten en sperziebonen erdoor en laat ze 5 minuten zachtjes koken.
feyenoordmama zegt: