Recept
« Terug naar recepten
Zeewolffilet met gekruid livarspek en een petersel
PT45M
Zeewolffilet met gekruid livarspek en een petersel
Een heerlijk zeewolffilet met gekruid livarspek en een petersel recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Restaurant de Zonnewende
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Zeewolffilet met gekruid livarspek en een petersel te bereiden
Maak de bospenen schoon, snijd ze in schuine stukken en blancheer ze. Snijd de rosevalaardappelen ongeschild in plakjes en blancheer ze. Smeer ze in met olie en gril ze om en om. Breng op smaak met peper en zout. Zout de zeewolffilets en omwikkel ze met het spek. Verhit olie in een bakpan en bak de vis. Bak ze nét niet gaar, zodat ze de laatste tik in de oven kunnen krijgen. Verwarm voor de saus de gezouten groentebouillon samen met de boerenboter en voeg op het laatste moment de fijngehakte peterselie toe. Zet de vis en de aardappelen voor het serveren nog even in een voorverwarmde oven op 180 graden en verwarm de groenten met een klontje boter.