Recept
« Terug naar recepten
Zelfgemaakte shaslyck
PT120M
Zelfgemaakte shaslyck
Een heerlijk zelfgemaakte shaslyck recept uit de afrikaanse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
120 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Zuid-Afrika
Keuken:
Afrikaanse
Bron:
afrikaans kookboek
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Zelfgemaakte shaslyck te bereiden
Saus:
Doe de olie in de pan en fruit hierin de ui en knoflook 3 minuten. Voeg de tomatenpuree toe. Dan de chilipoeder, paprikapoeder en bloem. Laat dit 2 minuten mee fruiten. Voeg dan de bouillon toe en roer goed, zodat een licht gebonden saus ontstaat. Laat de saus 5 minuten zachtjes doorkoken en breng op smaak met azijn, zout en peper.
Shaslycks:
Rijg het vlees en de groenten aan pennen in deze volgorde; eerst 1 stukje ui, dan rode paprika, vlees, ui ,spek, groene paprika en herhaal dit tot dat de pen vol is. Eindig met ui. Wrijf de shaslycks in met koude marinade en laat 2 uur rusten, terwijl je het af en toe weer met de saus vermengd. Rooster de schaslyks op de barbeque terwijl je ze regelmatig met de marinade bedruipt.
Doe de olie in de pan en fruit hierin de ui en knoflook 3 minuten. Voeg de tomatenpuree toe. Dan de chilipoeder, paprikapoeder en bloem. Laat dit 2 minuten mee fruiten. Voeg dan de bouillon toe en roer goed, zodat een licht gebonden saus ontstaat. Laat de saus 5 minuten zachtjes doorkoken en breng op smaak met azijn, zout en peper.
Shaslycks:
Rijg het vlees en de groenten aan pennen in deze volgorde; eerst 1 stukje ui, dan rode paprika, vlees, ui ,spek, groene paprika en herhaal dit tot dat de pen vol is. Eindig met ui. Wrijf de shaslycks in met koude marinade en laat 2 uur rusten, terwijl je het af en toe weer met de saus vermengd. Rooster de schaslyks op de barbeque terwijl je ze regelmatig met de marinade bedruipt.