Recept
« Terug naar recepten
Zesrib met gorgonzola en aardappelblini’s
PT60M
Zesrib met gorgonzola en aardappelblini’s
Een heerlijk zesrib met gorgonzola en aardappelblini’s recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erwin Elens
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Lacroix
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Zesrib met gorgonzola en aardappelblini’s te bereiden
Kook de aardappelen in gezouten water en pureer ze. Meng met de melk en de eieren en kruid met peper en zout. Hak de citroentijm fijn en meng met het aardappelmengsel. Bak blini’s van het aardappelmengsel. Hak de ui en de knoflook fijn en fruit ze in een beetje olijfolie. Blus met de rode wijn en laat even inkoken. Bevochtig met de fond en breng aan kook. Los hierin de kaas op en kruid met peper en zout. Bak de zesribben op hoog vuur en kruid met peper en zout. Serveer met een paar blini’s, de groenten en de saus.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
cverheijdendescelles zegt:
fijnproever zegt:
hier de nodige info;)
"De zesrib, waar vandaag veel entrecôte uit gesneden wordt, is een wat vergeten stuk van witblauw trouwens. In de klassieke gastronomie wordt deze versnijding beschouwd als het ultieme stuk om roastbeef, rundergebraad van te maken. De volledige zesrib wordt dan in de oven gebraden. Het is een flink dooraderd stuk vlees dat, op die manier klaargemaakt, een ongehoorde sappigheid vertoont. In de klassieke taverne werd dit stuk dan ook op een wagentje onder een stolp aangevoerd en voor de ogen van de klanten versneden. Het is een gewoonte die spijtig genoeg tot het verleden behoort."
Groetjes, Erwin:)