Recept
« Terug naar recepten
Ziti
PT45M
Ziti
Een heerlijk ziti recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bert Allers
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
6-8 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Italie
Keuken:
Europese
Bron:
Italiaanse kok
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Ziti te bereiden
Verhit voor de saus 2 el olijfolie in een grote pan op een middelhoog vuur.
Bak er de krabbetjes zo nodig in portie in circa 8 min. bruin in.
Doe ze op een bord.
Verhit de overgebleven eetlepel olie in de pan en voeg de ui, wortel en bleekselderij toe.
Draai het vuur lager en leg het deksel op de pan.
Laat de groenten onder af en toe omscheppen circa 5 min. fruiten tot ze bijna gaar zijn.
Neem het deksel van de pan en laat alles nog circa 5 min. verder bakken tot de ui goudbruin is.
Schep er de knoflook door en laat nog 1 min. bakken.
Giet er de rode wijn over, draai het vuur hoog en laat de wijn dan in circa 3 min tot de helft inkoken.
Doe de krabbetjes terug in de pan en voeg de tomaten toe.
breng aan de kook en schep zonodig naar boven drijvend schuim af.
Schep er de gedroogde basilicum, rozemarijn, oregano, het zout, de rode chilivlokken en het laurierblad door.
Voeg als u verse kruiden gebruikt ze pas voor de laatste 10 min. kooktijd toe.
Draai het vuur laag en leg het deksel schuin op de pan.
Laat circa 2 ¼ uur sudderen.
Neem de botten uit de saus en gooi ze weg.
(U kunt desgewenst het vlees van de botten schrapen en het vlees door de saus roeren).
Schep er de olijven en balsamico-azijn door en laat sudderen tot de olijven doorgewarmd zijn.
Schep zo nodig vet af.
(Laat de saus voor de beste smaak afkoelen en zet hem één nacht afgedekt in de koelkast).
Breng in een grote pan 6 liter gezouten water aan de kook.
Doe er de pasta in en kook die in 8-10 min. beetgaar.
Giet af en doe terug in de pan.
Voeg de saus (zonodig voorverwarmd) toe en laat alles onder voortdurend roeren 1 min. koken zodat de pasta wat van de saus opneemt.
Schep alles over in een dienschaal en dien op.
Geef er apart Parmezaanse kaas bij.
Bak er de krabbetjes zo nodig in portie in circa 8 min. bruin in.
Doe ze op een bord.
Verhit de overgebleven eetlepel olie in de pan en voeg de ui, wortel en bleekselderij toe.
Draai het vuur lager en leg het deksel op de pan.
Laat de groenten onder af en toe omscheppen circa 5 min. fruiten tot ze bijna gaar zijn.
Neem het deksel van de pan en laat alles nog circa 5 min. verder bakken tot de ui goudbruin is.
Schep er de knoflook door en laat nog 1 min. bakken.
Giet er de rode wijn over, draai het vuur hoog en laat de wijn dan in circa 3 min tot de helft inkoken.
Doe de krabbetjes terug in de pan en voeg de tomaten toe.
breng aan de kook en schep zonodig naar boven drijvend schuim af.
Schep er de gedroogde basilicum, rozemarijn, oregano, het zout, de rode chilivlokken en het laurierblad door.
Voeg als u verse kruiden gebruikt ze pas voor de laatste 10 min. kooktijd toe.
Draai het vuur laag en leg het deksel schuin op de pan.
Laat circa 2 ¼ uur sudderen.
Neem de botten uit de saus en gooi ze weg.
(U kunt desgewenst het vlees van de botten schrapen en het vlees door de saus roeren).
Schep er de olijven en balsamico-azijn door en laat sudderen tot de olijven doorgewarmd zijn.
Schep zo nodig vet af.
(Laat de saus voor de beste smaak afkoelen en zet hem één nacht afgedekt in de koelkast).
Breng in een grote pan 6 liter gezouten water aan de kook.
Doe er de pasta in en kook die in 8-10 min. beetgaar.
Giet af en doe terug in de pan.
Voeg de saus (zonodig voorverwarmd) toe en laat alles onder voortdurend roeren 1 min. koken zodat de pasta wat van de saus opneemt.
Schep alles over in een dienschaal en dien op.
Geef er apart Parmezaanse kaas bij.
john veldhuis zegt: