Recept
« Terug naar recepten
Zoete aardappel en rode linzencurry
PT40M
Zoete aardappel en rode linzencurry
Een heerlijk zoete aardappel en rode linzencurry recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
onbekend
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Zoete aardappel en rode linzencurry te bereiden
Verhit de olie in een koekenpan en bak de uien totdat ze zacht zijn.
Voeg de knoflook toe, de currypoeder en bak het voor een minuut.
Roer de zoete aardappels, linzen, rijst, zout en bouillon door het water.
Breng het aan de kook en laat daarna op een zacht voor 15 minuten koken voordat de groenten worden toegevoegd.
Breng het opnieuw aan de kook en laat het sudderen voor 15 minuten totdat de rijst en linzen zacht zijn.
Haal het van het vuur en laat het voor 10 minuten staan alvorens te serveren, gedecoreerd met koriander of peterslie
Voeg de knoflook toe, de currypoeder en bak het voor een minuut.
Roer de zoete aardappels, linzen, rijst, zout en bouillon door het water.
Breng het aan de kook en laat daarna op een zacht voor 15 minuten koken voordat de groenten worden toegevoegd.
Breng het opnieuw aan de kook en laat het sudderen voor 15 minuten totdat de rijst en linzen zacht zijn.
Haal het van het vuur en laat het voor 10 minuten staan alvorens te serveren, gedecoreerd met koriander of peterslie