Recept
« Terug naar recepten
Zoete aardappelcake
PT45M
Zoete aardappelcake
Een heerlijk zoete aardappelcake recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Bereiding
Hoe Zoete aardappelcake te bereiden
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Borstel de zoete aardappels schoon. Breng een pan met water met zout aan de kook, doe de ongeschilde aardappels erin en kook ongeveer 20 minuten tot ze zacht zijn.
Laat de aardappels uitlekken, laat afkoelen. Schil/pel ze vervogens en stamp ze tot puree.
Doe de puree in een kom en voeg alle andere ingredienten behalve de 2 eiwitten toe. Mix goed.
Klop de 2 eiwitten in een aparte kom stijf. Spatel hier het zoete aardappelbeslag doorheen.
Doe het beslag in een ingevette en met bloem bestoven springvorm (ong 20-23 cm).
Bak ca. 30 minuten gaar en goudbruin (tot je er een sateprikker in kan steken en schoon uithaalt).
Borstel de zoete aardappels schoon. Breng een pan met water met zout aan de kook, doe de ongeschilde aardappels erin en kook ongeveer 20 minuten tot ze zacht zijn.
Laat de aardappels uitlekken, laat afkoelen. Schil/pel ze vervogens en stamp ze tot puree.
Doe de puree in een kom en voeg alle andere ingredienten behalve de 2 eiwitten toe. Mix goed.
Klop de 2 eiwitten in een aparte kom stijf. Spatel hier het zoete aardappelbeslag doorheen.
Doe het beslag in een ingevette en met bloem bestoven springvorm (ong 20-23 cm).
Bak ca. 30 minuten gaar en goudbruin (tot je er een sateprikker in kan steken en schoon uithaalt).