Recept
« Terug naar recepten
Zoete chilisaus
PT60M
Zoete chilisaus
Een heerlijk zoete chilisaus recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Charlotte Verheijden des celles
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
20 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Indonesie
Keuken:
Oosterse
Bron:
Vereheijden des Celles
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Zoete chilisaus te bereiden
Zoete chilisaus (heerlijk bij de lemper en bapao)
Peper en knoflook fijn maken en alles er bij doen, behalve maizena, doe het mengsel in een pan en breng aan de kook op een matig hoog vuur, een half uurtje laten sudderen.
Daarna al roerend de maizena erbij tot het een lobbig sausje is, en eventueel nog meer suiker toevoegen indien het te heet of te scherp is. In een uitgekookt potje doen, deksel erop potje omkeren en goed af laten koelen voor gebruik, na openen in de koelkast bewaren.
Peper en knoflook fijn maken en alles er bij doen, behalve maizena, doe het mengsel in een pan en breng aan de kook op een matig hoog vuur, een half uurtje laten sudderen.
Daarna al roerend de maizena erbij tot het een lobbig sausje is, en eventueel nog meer suiker toevoegen indien het te heet of te scherp is. In een uitgekookt potje doen, deksel erop potje omkeren en goed af laten koelen voor gebruik, na openen in de koelkast bewaren.
Charlotte Verheijden des celles zegt:
Ik heb nog geen bederf ondervonden.