Recept
« Terug naar recepten
Zoete kip perzik
PT120M
Zoete kip perzik
Een heerlijk zoete kip perzik recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jacko Cornelissen
Bereidingstijd:
120 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
2
Herkomst:
Indonesie
Keuken:
Oosterse
Bron:
eigen keuken
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Zoete kip perzik te bereiden
Snijd de kip in dobbel steentjes marineer deze met sojasaus en de kruiden, laat dit 2 uur in op een koele plaats staan (niet in de koelkast).
Voeg nu een paar eetlepels bloem toe en roer tot dat de kip goed bedekt is met bloem
Bak de kip in ruim olie tot deze een knapperig korstje krijgt
Laat de kip goed uitlekken dat er niet te veel olie aan blijft zitten
Snijd de perziken in kleine stukjes (bewaar het sap wel)
doe die samen met de stukjes kip in een stoofpan en voeg een klein deel van het sap toe zet het geheel op een laag vuur tot het zachtjes begint te pruttelen (ongeveer 30 min.)
wacht dat het sap ingekookt raakt, maar dat het wel roerbaar blijft (eventueel wat water toevoegen).
Laat het geheel een 15 minuten koken
Voeg nu een paar eetlepels bloem toe en roer tot dat de kip goed bedekt is met bloem
Bak de kip in ruim olie tot deze een knapperig korstje krijgt
Laat de kip goed uitlekken dat er niet te veel olie aan blijft zitten
Snijd de perziken in kleine stukjes (bewaar het sap wel)
doe die samen met de stukjes kip in een stoofpan en voeg een klein deel van het sap toe zet het geheel op een laag vuur tot het zachtjes begint te pruttelen (ongeveer 30 min.)
wacht dat het sap ingekookt raakt, maar dat het wel roerbaar blijft (eventueel wat water toevoegen).
Laat het geheel een 15 minuten koken