Recept
« Terug naar recepten
zoete kipsate
PT15M
zoete kipsate
Een heerlijk zoete kipsate recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
chrisis kok
Bereidingstijd:
15 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe zoete kipsate te bereiden
doe de olie,ketjap,stroop,sambal,scheut citroensap en de kruiden in n kom
snij de ui in dobbelsteentjes, en pers ze met knoflookpers uit in de kom,net als de knoflook.
snij de kip in stukjes, en laat minstens 2uur marineren in koelkast (eventueel af en toe even omscheppen) week de satestokjes in water en rijg de kip eraan.
5min grillen, eet smakelijk. (satesaus overbodig)
snij de ui in dobbelsteentjes, en pers ze met knoflookpers uit in de kom,net als de knoflook.
snij de kip in stukjes, en laat minstens 2uur marineren in koelkast (eventueel af en toe even omscheppen) week de satestokjes in water en rijg de kip eraan.
5min grillen, eet smakelijk. (satesaus overbodig)
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
Sjourd zegt:
Probeer ook het volgende eens,
vervang de kipfilet door runder haas deze heel dun snijden, de door ABC ketjap manis, en 1 schijf Javaanse zuiker(bij de toko) deze moet je wel fijn maken door met een raspt te raspen en deze toevoegen aan het vlees. Ik gebruik geen ui, maar ja, je weet het ook, smaken verschillen nu eenmaal.
Voor de rest het zelfde. De sate moet zoet smaken, bij te weinig zoet gebruik dan eerst een halve schijf Javaanse suiker.
Het lekkerst vind ik met lontong eten en sate-saus van Ratu-Culinair ook bij de toko te koop.
Enak sekali.
Succes
Groetjes, en laat je het me weten.
Sjourd
kadie zegt: