KookJij

zoete kipsate

Een heerlijk zoete kipsate recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 15 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Bijgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe zoete kipsate te bereiden

doe de olie,ketjap,stroop,sambal,scheut citroensap en de kruiden in n kom
snij de ui in dobbelsteentjes, en pers ze met knoflookpers uit in de kom,net als de knoflook.
snij de kip in stukjes, en laat minstens 2uur marineren in koelkast (eventueel af en toe even omscheppen) week de satestokjes in water en rijg de kip eraan.
5min grillen, eet smakelijk. (satesaus overbodig)

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

kadie

kadie zegt:
Hello chif, mijn is kadie.mag ik recept voor kipsate hebben.
Sjourd

Sjourd zegt:
Hallo Chrisis,
Probeer ook het volgende eens,
vervang de kipfilet door runder haas deze heel dun snijden, de door ABC ketjap manis, en 1 schijf Javaanse zuiker(bij de toko) deze moet je wel fijn maken door met een raspt te raspen en deze toevoegen aan het vlees. Ik gebruik geen ui, maar ja, je weet het ook, smaken verschillen nu eenmaal.
Voor de rest het zelfde. De sate moet zoet smaken, bij te weinig zoet gebruik dan eerst een halve schijf Javaanse suiker.
Het lekkerst vind ik met lontong eten en sate-saus van Ratu-Culinair ook bij de toko te koop.
Enak sekali.
Succes

Groetjes, en laat je het me weten.

Sjourd