Recept
« Terug naar recepten
Zoete sushi
PT35M
Zoete sushi
Een heerlijk zoete sushi recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Sofie Vermaut
Bereidingstijd:
35 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
www.vt4.be
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Zoete sushi te bereiden
Pannenkoeken bakken:
Breng de melk en de suiker in een kookpot en warm ze lichtjes op. Doe de melk en suiker vervolgens in een mengkom.
Voeg de boter, de eieren en de gezeefde bloem toe.
Roer het beslag glad en klontervrij.
Bakken in een klontje boter.
Rijstpap in de microgolf:
Week 4 gelatineblaadjes in lauw water.
Meng alle ingrediënten voor de rijstpap in een glazen of microgolfbestendige kom.
Zes keer 4 minuten op vol vermogen garen, waar van de eerste keer onder deksel.
Af en toe goed roeren.
Haal de rijstpap uit de microgolfoven, wring de gelatineblaadjes uit en voeg ze toe.
De pannenkoeken en de rijstpap laten afkoelen.
Rijstpap op de pannenkoek aanbrengen en de pannenkoek strak oprollen.
De gerolde pannenkoeken heel even in de diepvriezer leggen, en vervolgens in schijfjes snijden.
Afwerken met stukjes vers fruit en verse munt.
Breng de melk en de suiker in een kookpot en warm ze lichtjes op. Doe de melk en suiker vervolgens in een mengkom.
Voeg de boter, de eieren en de gezeefde bloem toe.
Roer het beslag glad en klontervrij.
Bakken in een klontje boter.
Rijstpap in de microgolf:
Week 4 gelatineblaadjes in lauw water.
Meng alle ingrediënten voor de rijstpap in een glazen of microgolfbestendige kom.
Zes keer 4 minuten op vol vermogen garen, waar van de eerste keer onder deksel.
Af en toe goed roeren.
Haal de rijstpap uit de microgolfoven, wring de gelatineblaadjes uit en voeg ze toe.
De pannenkoeken en de rijstpap laten afkoelen.
Rijstpap op de pannenkoek aanbrengen en de pannenkoek strak oprollen.
De gerolde pannenkoeken heel even in de diepvriezer leggen, en vervolgens in schijfjes snijden.
Afwerken met stukjes vers fruit en verse munt.