Recept
« Terug naar recepten
Zoetzure Kip op Oosterse wijze
PT60M
Zoetzure Kip op Oosterse wijze
Een heerlijk zoetzure kip op oosterse wijze recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
cecilia vercammen
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
sosiesje
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Zoetzure Kip op Oosterse wijze te bereiden
Bereiding: in de stoomketel is 15 min( in een gewone pot 45 min sudderen)
Bak de kip bruin in boter of een mengeling van boter en olijfolie;
Doe er de gesneden rode uien bij, laat even glasseren.
Doe er de pot kriekenkonfituur de piekels de rode wijn en de tomaten bij (tot de kip half onder staat) roer door elkaar en proef even of het zoet genoeg is, anders naar smaak suiker bijdoen.
Proef ook of het zoet zure in evenwicht is.
Doe de stoomketel dicht en laat ongeveer 15 min stomen
kan zowel met rijst als verschillende soorten aardappelbereidingen gegeten worden
Dien op per schotel, of in een grote kom met bruingebakken kroketten uit de diepvries of zelfgemaakt als je zin hebt. Het kan ook met rijst.
Dranksuggestie: rode wijn of kriekenbier van liefmans of lindemans
Bak de kip bruin in boter of een mengeling van boter en olijfolie;
Doe er de gesneden rode uien bij, laat even glasseren.
Doe er de pot kriekenkonfituur de piekels de rode wijn en de tomaten bij (tot de kip half onder staat) roer door elkaar en proef even of het zoet genoeg is, anders naar smaak suiker bijdoen.
Proef ook of het zoet zure in evenwicht is.
Doe de stoomketel dicht en laat ongeveer 15 min stomen
kan zowel met rijst als verschillende soorten aardappelbereidingen gegeten worden
Dien op per schotel, of in een grote kom met bruingebakken kroketten uit de diepvries of zelfgemaakt als je zin hebt. Het kan ook met rijst.
Dranksuggestie: rode wijn of kriekenbier van liefmans of lindemans
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
sosiesje zegt:
enilorac zegt:
Handig zou zijn een nederlands/vlaamse lijst kookbegrippen als bijlage of pagina :), groetjes, Caroline
sosiesje zegt:
Sorry, ik was vergeten dat dit een Nederlandse site is bij jullie noemen ze krieken kersen denk ik.
bametz-saffrie zegt:
AnnikaT zegt: