Recept
« Terug naar recepten
Zoetzure red snapper
PT35M
Zoetzure red snapper
Een heerlijk zoetzure red snapper recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
35 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Thailand
Keuken:
Oosterse
Bron:
thaiskookboekje
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Zoetzure red snapper te bereiden
Pel en snipper de knoflook.Snijd de spaanse peper overlangs doormidden.Verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees fijn.Schil de gemberwortel en wortel en rasp ze fijn.Wrijf de suiker in de vijzel fijn.Laat de ananas en bamboe uitlekken.Verhit de helft van de olie in een koekenpan en fruit de knoflook,spaanse peper,gember en suiker 3 minuten.Schenk de bouillon en azijn erbij en laat de saus 10 minuten zachtjes doorkoken.Dep de vissen droog en bestrijk ze met de rest van de olie.Verhit een grillpan of barbeque en rooster de vissen aan beide kanten 6 minuten tot ze gaar zijn.Zeef de saus boven een andere pan en breng hem aan de kook.Voeg de wortel,ananas en bamboe toe.Laat de saus 3 minuten zachtjes koken en breng hem op smaak met zout en peper.Leg de vis op een schaal en schenk de saus erover.