Recept
« Terug naar recepten
Zomergroentenvelouté met zuiders spiesje
PT30M
Zomergroentenvelouté met zuiders spiesje
Een heerlijk zomergroentenvelouté met zuiders spiesje recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erwin Elens
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Frankrijk
Keuken:
Europese
Bron:
Libelle-lekker
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Zomergroentenvelouté met zuiders spiesje te bereiden
Stoof de sjalotten glazig in olie. Kruid met Provençaalse kruiden, currypoeder, cayennepeper, peper en zout. Voeg de bouillonblokjes verkruimeld toe. Laat 3 minuten pruttelen en verdeel over 2 pannen.
Snij de paprika's in stukjes. Doe de rode paprika in de ene pan en de gele in de andere. Voeg telkens 500 ml water toe. Laat 20 minuten doorkoken. Mix en zeef de soepen.
Vul de glazen tot de helft met de gele soep. Giet er voorzichtig, over de bolle kant van een soeplepel, de rode paprikasoep bij. Serveer koud, met verse tuinkruiden.
Rijg mozzarellaparels en tomaten op een spiesje. Overgiet met olijfolie, peper en zout en garneer met vers basilicum.
Snij de paprika's in stukjes. Doe de rode paprika in de ene pan en de gele in de andere. Voeg telkens 500 ml water toe. Laat 20 minuten doorkoken. Mix en zeef de soepen.
Vul de glazen tot de helft met de gele soep. Giet er voorzichtig, over de bolle kant van een soeplepel, de rode paprikasoep bij. Serveer koud, met verse tuinkruiden.
Rijg mozzarellaparels en tomaten op een spiesje. Overgiet met olijfolie, peper en zout en garneer met vers basilicum.