Recept
« Terug naar recepten
Zomerse aardappelsalade
PT30M
Zomerse aardappelsalade
Een heerlijk zomerse aardappelsalade recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Petra Sedney
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Salades
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Eneco
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Zomerse aardappelsalade te bereiden
Was de aardappelen (met schil) en kook ze in water met wat zout in ca. 20 min. gaar.
Knip de bieslook fijn, pel en schil de sjalotjes en doet dit alles in een kom. Pers hierboven de knoflook uit. Voeg aan de kom met bieslook en sjalotjes de zure room en de mosterd toe, roer het geheel door en strooi er wat peper en zout doorheen. Meng de afgekoelde aardappelen met de saus en laat de salade minstens 30 min. staan.
Knip de bieslook fijn, pel en schil de sjalotjes en doet dit alles in een kom. Pers hierboven de knoflook uit. Voeg aan de kom met bieslook en sjalotjes de zure room en de mosterd toe, roer het geheel door en strooi er wat peper en zout doorheen. Meng de afgekoelde aardappelen met de saus en laat de salade minstens 30 min. staan.
ayse Yavuz zegt:
Fijn weekend