Recept
« Terug naar recepten
Zomerse aardappelsalade met spekjes
PT30M
Zomerse aardappelsalade met spekjes
Een heerlijk zomerse aardappelsalade met spekjes recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Sascha ten Brink
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
8 personen
Categorieën:
- > BBQ & Grillen - Gerechten
- > Hoofdgerechten - Salades
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
stippieveld - G. Bakker
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Zomerse aardappelsalade met spekjes te bereiden
Kook de geschilde aardappelen gaar, giet ze af, laat ze uitlekken en afkoelen.
Bak de spekblokjes in een pan op de zijbrander van de gasbarbecue tot ze knapperig zijn, schep ze met een schuimspaan uit de pan en laat ze op keukenpapier uitlekken.
Snijd de augurken in blokjes.
Snijd de appel in blokjes en schep er het augurkennat over om verkleuren te voorkomen.
Snipper de ui.
Roer de mayonaise, de yoghurt en wat zout en peper door elkaar.
Snijd de aardappelen in blokjes en doe ze in een kom.
Schep de spekjes, de blokjes augurk, de blokjes appel met het nat, de ui en het mayonaisemengsel door de aardappelblokjes.
Laat de salade afgedekt op een koele plaats, als de salade de dag tevoren wordt gemaakt in de koelkast rusten.
Schep nogmaals goed om en proef of er nog zout en/of peper bij moet.
Bak de spekblokjes in een pan op de zijbrander van de gasbarbecue tot ze knapperig zijn, schep ze met een schuimspaan uit de pan en laat ze op keukenpapier uitlekken.
Snijd de augurken in blokjes.
Snijd de appel in blokjes en schep er het augurkennat over om verkleuren te voorkomen.
Snipper de ui.
Roer de mayonaise, de yoghurt en wat zout en peper door elkaar.
Snijd de aardappelen in blokjes en doe ze in een kom.
Schep de spekjes, de blokjes augurk, de blokjes appel met het nat, de ui en het mayonaisemengsel door de aardappelblokjes.
Laat de salade afgedekt op een koele plaats, als de salade de dag tevoren wordt gemaakt in de koelkast rusten.
Schep nogmaals goed om en proef of er nog zout en/of peper bij moet.
gea zegt: