Recept
« Terug naar recepten
Zomerse boontjessalade
PT15M
Zomerse boontjessalade
Sperzieboontjes zijn heel geschikt voor het maken van een koude of lauwwarme salade.
Weer eens wat anders en toch vertrouwd!
Recept van:
Sascha ten Brink
Bereidingstijd:
15 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
214 kCal energie
8 Gram eiwit
10.3 Gram vet
25 Gram koolhydraten
8 Gram eiwit
10.3 Gram vet
25 Gram koolhydraten
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Lekker Doen week 25 2011
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Zomerse boontjessalade te bereiden
- Maak de sperziebonen schoon en kook ze met een blokje bouillon in vijf minuten beetgaar.
- Afgieten en naspoelen met koud water.
- Snijd de tomaatjes in vieren en de ui in kleine stukjes.
- Meng de boontjes, tomaat en ui.
- Maak een vinaigrette met de olijfolie en balsamicoazijn.
- Breng op smaak met zout en peper. en voeg een scheutje gembersiroop toe.
- Even husselen en uw zomerse salade is klaar!
Mijn kookverhaal (Sascha ten Brink)
Lekker met gebakken aardappeltjes en gebraden kipvleugeltjes.
Harry Löhr zegt: