Recept
« Terug naar recepten
Zomerse broodschotel
PT45M
Zomerse broodschotel
Een heerlijk zomerse broodschotel recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Lambert de Bruijn
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
- > Brood - Gerecht
- > Hoofdgerechten - Ovenschotels
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
6
Herkomst:
Frankrijk
Keuken:
Europese
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Zomerse broodschotel te bereiden
Klop het ei met het eiwit en de melk door elkaar.Was de courgette en snijd de uiteinden eraf.Snijd de courgette in plakken van 1 cm.Schil en snipper de ui.Ontvel de tomaten en snijd ze in stukjes.Bak in een grote koekepan de courgette met de ui al omscheppend enkele min.Voeg de tomaten toe en laat het vocht verdampen en voeg de peterselie en de basilicum toe.Leg de helft van dit mengsel in een vuurvaste ovenschaal.Snijd de korsten van de sneetjes brood en snijd deze in dobbelsteentjes.Leg de helft van het brood en de graspte kaas op de groentenDoe dit weer een keer en eindigd met de kaas.Giet het eiermengsel erover en schuif de schaal in een voorverwarmde oven(220C).Bak de broodschotel in 20 min.goudbruin.Serveer er een salade bij.