Recept
« Terug naar recepten
Zomerse Italiaanse stoofvleesschotel
PT150M
Zomerse Italiaanse stoofvleesschotel
Een heerlijk zomerse italiaanse stoofvleesschotel recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erwin Delano
Bereidingstijd:
150 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Italie
Keuken:
Europese
Bron:
Familierecept
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Zomerse Italiaanse stoofvleesschotel te bereiden
Haal het vlees door de gekruide bloem en laat deze even staan, een paar minuten, om in te trekken.
Verwarm intussen de boter en olie en bak het vlees hier rondom bruin in aan. Haal dan uit de pan en houd apart op een bord.
Bak in het achtergebleven vocht de uien, knoflook, tijm, bacon/prosciutto en salami een minuutje en blus af met de balsamico-azijn.
Roer er de tomatenpuree en tomatenblokjes met het sap door en laat eventjes doorpruttelen voor je de bouillon toevoegt.
Breng het geheel dan tegen de kook en laat op een suddervuurtje zo'n 2,5 uur stoven onder af en toe doorroeren. Voor wijnliefhebbers kan er altijd een goede scheut lekkere rode Italiaanse wijn door natuurlijk ;-)
Strooi er op het einde van de stooftijd, als het vlees supergaar is, de fijngesneden kruiden over en dan lekker de pan op tafel, smullen maar! Buon Appetito!!!
Verwarm intussen de boter en olie en bak het vlees hier rondom bruin in aan. Haal dan uit de pan en houd apart op een bord.
Bak in het achtergebleven vocht de uien, knoflook, tijm, bacon/prosciutto en salami een minuutje en blus af met de balsamico-azijn.
Roer er de tomatenpuree en tomatenblokjes met het sap door en laat eventjes doorpruttelen voor je de bouillon toevoegt.
Breng het geheel dan tegen de kook en laat op een suddervuurtje zo'n 2,5 uur stoven onder af en toe doorroeren. Voor wijnliefhebbers kan er altijd een goede scheut lekkere rode Italiaanse wijn door natuurlijk ;-)
Strooi er op het einde van de stooftijd, als het vlees supergaar is, de fijngesneden kruiden over en dan lekker de pan op tafel, smullen maar! Buon Appetito!!!
Mijn kookverhaal (Erwin Delano)
Lekker met stevige pasta, bv penne, een stuk stokbrood, knoflookboter en een glas wijn...
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
Erwin Delano zegt:
Maar net zoals Hilde zegt: het voornaamste is dat het gewoon (heel erg) lekker is, waar je deze ook in bereidt ;-) Vriendelijke groetjes, Erwin
Gerard van der Leeuw zegt:
Hilde Dumont zegt:
Tanja zegt: