KookJij

Zomerse Italiaanse stoofvleesschotel

Een heerlijk zomerse italiaanse stoofvleesschotel recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 150 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Stoofschotels
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Italie
Keuken: Europese
Bron: Familierecept
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Zomerse Italiaanse stoofvleesschotel te bereiden

Haal het vlees door de gekruide bloem en laat deze even staan, een paar minuten, om in te trekken.
Verwarm intussen de boter en olie en bak het vlees hier rondom bruin in aan. Haal dan uit de pan en houd apart op een bord.
Bak in het achtergebleven vocht de uien, knoflook, tijm, bacon/prosciutto en salami een minuutje en blus af met de balsamico-azijn.
Roer er de tomatenpuree en tomatenblokjes met het sap door en laat eventjes doorpruttelen voor je de bouillon toevoegt.
Breng het geheel dan tegen de kook en laat op een suddervuurtje zo'n 2,5 uur stoven onder af en toe doorroeren. Voor wijnliefhebbers kan er altijd een goede scheut lekkere rode Italiaanse wijn door natuurlijk ;-)
Strooi er op het einde van de stooftijd, als het vlees supergaar is, de fijngesneden kruiden over en dan lekker de pan op tafel, smullen maar! Buon Appetito!!!

Mijn kookverhaal (Erwin Delano)

Lekker met stevige pasta, bv penne, een stuk stokbrood, knoflookboter en een glas wijn...

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Tanja

Tanja zegt:
Ik maak dit bijna hetzelfde, bijna :-) Maar zonder Bacon en Salami. Ik ga het de volgende keer volgens jou recept maken, dit lijkt me ook heerlijk. En Gerard, met Italiaanse ingrediënten en kruiden is het al behoorlijk Italiaans voor mij ;-) . En er staat ook vermeld dat het een familierecept is, de een doet er iets bij, de ander laat iets weg.
Erwin Delano

Erwin Delano zegt:
Heel anders Gerard? Hoe anders? Ik ben deels Spaans (vader) deels Italiaans (moeder), dus misschien dat het daaraan zal liggen in de verschillen..
Maar net zoals Hilde zegt: het voornaamste is dat het gewoon (heel erg) lekker is, waar je deze ook in bereidt ;-) Vriendelijke groetjes, Erwin
Gerard van der Leeuw

Gerard van der Leeuw zegt:
Oke, Italiaans, maar het smaakt als een stoofpot, niet als een tajine.... En natuurlijk er zitten Italiaanse ingredienten in, maar echt Italiaans....? Italiaanse gerechten zijn heel anders.....
Hilde Dumont

Hilde Dumont zegt:
Beste Gerard dat staat ook niet vermeld ;-) Wel grappig gelijk jij het vermeld, "Hollandse of vlaamse pan " en de herkomst staat vermeld Italië. Het voornaamste is dat het smaakt al is het in de tajine, sudderpot of pan ;-)
Gerard van der Leeuw

Gerard van der Leeuw zegt:
Dit is toch geen tajine, dit is gewoon een Hollandse of Vlaamse pan... Sudderen gaat daarin zelfs beter dan in een tajine. Wat een origineel recept. Het staat morgen bij mij (in een pan) op het vuur.
Hilde Dumont

Hilde Dumont zegt:
Weer een heerlijk gerechtje, denkelijk ook te bereiden in de tajine ;-)