Recept
« Terug naar recepten
Zomerse Kipsalade
PT30M
Zomerse Kipsalade
Een heerlijk zomerse kipsalade recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jos Markenstein
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
765 kCal energie
49 Gram eiwit
50 Gram vet
31 Gram koolhydraten
49 Gram eiwit
50 Gram vet
31 Gram koolhydraten
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Mijn betere helft
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Zomerse Kipsalade te bereiden
Schil de meloen en snijd hem in stukjes.
Was de veldsla en verwijder de worteltjes.
Snijd het kipfilet in lange dunne plakken.
Schaaf de paprika in reepjes.
Snijd de camembert in plakjes.
Halveer de olijven.
Klop een dressing van het citroensap met de olijfolie en de gembersiroop.
Breng op smaak met zout en peper.
Rooster de zonnebloempitten met een klein beetje boter in een koekenpan op een matig vuur circa 3 minuten.
Verdeel de veldsla, paprika, rode ui, olijven, kipfilet, meloen en camembert in laagjes over 4 grote borden.
Bestrooi met de zonnebloempitten en besprenkel de salade met de dressing.
Lekker met bruin stokbrood of bruine Panini broodjes.
Was de veldsla en verwijder de worteltjes.
Snijd het kipfilet in lange dunne plakken.
Schaaf de paprika in reepjes.
Snijd de camembert in plakjes.
Halveer de olijven.
Klop een dressing van het citroensap met de olijfolie en de gembersiroop.
Breng op smaak met zout en peper.
Rooster de zonnebloempitten met een klein beetje boter in een koekenpan op een matig vuur circa 3 minuten.
Verdeel de veldsla, paprika, rode ui, olijven, kipfilet, meloen en camembert in laagjes over 4 grote borden.
Bestrooi met de zonnebloempitten en besprenkel de salade met de dressing.
Lekker met bruin stokbrood of bruine Panini broodjes.