Recept
« Terug naar recepten
Zomerstamppot met braadworstjes
PT30M
Zomerstamppot met braadworstjes
Een heerlijk zomerstamppot met braadworstjes recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Els Meeuwsen
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
www.kokenuit de krant.nl
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Zomerstamppot met braadworstjes te bereiden
Schil de aardappels en kook ze gaar.
Maak de prei schoon en snijd de prei in ringen, niet te fijn.
Braad de worstjes rondom aan en laat ze op een laag vuur gaar worden. Voeg af en toe een scheutje water aan de pan toe.
Fruit de preiringen zacht en kruid met zout, peper en de citroenrasp. Laat de prei niet kleuren, maar alleen zacht worden.
Snijd de zongedroogde tomaatjes klein.
Giet de aardappels af en stoom ze droog.
Doe de aardappels door de pureeknijper en maak een romige puree met de warme melk en een klont boter.
Meng de preiringen hierdoor, samen met de stukjes zongedroogde tomaat.
Proef en breng op smaak met zout en peper.
Geef de worstjes bij het preistamppotje
Maak de prei schoon en snijd de prei in ringen, niet te fijn.
Braad de worstjes rondom aan en laat ze op een laag vuur gaar worden. Voeg af en toe een scheutje water aan de pan toe.
Fruit de preiringen zacht en kruid met zout, peper en de citroenrasp. Laat de prei niet kleuren, maar alleen zacht worden.
Snijd de zongedroogde tomaatjes klein.
Giet de aardappels af en stoom ze droog.
Doe de aardappels door de pureeknijper en maak een romige puree met de warme melk en een klont boter.
Meng de preiringen hierdoor, samen met de stukjes zongedroogde tomaat.
Proef en breng op smaak met zout en peper.
Geef de worstjes bij het preistamppotje