KookJij

Zonnevis

Een heerlijk zonnevis recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Zonnevis te bereiden

Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan en zet ze apart.
Meng in een kom de broodkruimels, Parmezaanse kaas, zout en peper.
Breek de eieren boven een andere kom en klop ze los.
Doe de bloem met wat zout en peper in een derde kom.
Haal elke moot vis eerst door de bloem, dan door het ei en tenslotte door het broodkruimmengsel.

Kook de tagliatelle volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking ‘al dente’.
Verhit ondertussen een scheut olijfolie en wat margarine in een koekenpan op hoog vuur.
Leg de visfilets erin en bak ze voorzichtig 2 minuten aan elke kant tot ze goudbruin van kleur zijn.

Giet de pasta af meng er de pesto, de geroosterde pijnboompitten en de gehalveerde cherrytomaatjes doorheen. Snijd de moten vis diagonaal door en serveer ze op de tagliatelle.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Selina

Selina zegt:
Mag gewoon verkocht worden hoor.
Ligt klaar voor vanavond, gewoon gekocht bij een GOEDE visboer
ayse

ayse zegt:
iedereen een fijne kerstdagen en een goed *2010* Ayse:D
ayse

ayse zegt:
Hallo M.marijnen..Wij hebben al een hele tijd geen zonnevis gekocht.
Ik zal je het adres geven waar wij het toenertijd kochten..Vishandel Roeleveld Dokter Lelykade 158 Scheveningen.succes
:):),groetjes Ayse:D
m. marijnen

m. marijnen zegt:
Leuk recept, maar waar kun je de zonnevis kopen ? Bij een gerenommeerde viswinkel kreeg ik te horen dat deze niet verkocht mag worden ??!! Hij had de zonnevis dan ook niet in zijn winkel !