Recept
« Terug naar recepten
Zonnevisfilet met kokos-limoensalade
PT40M
Zonnevisfilet met kokos-limoensalade
Een heerlijk zonnevisfilet met kokos-limoensalade recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bert Allers
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Zonnevisfilet met kokos-limoensalade te bereiden
Fileer de zonnevis en verwijder het vel - of vraag anders uw vishandelaar dit voor u te doen. Verdeel elke filet in 9 even grote stukken. Breek de kokosnoot open met een hamer of de achterkant van een zwaar mes en vang de melk op. Rasp boven de kokosmelk de helft van het kokosvlees fijn. Schep er de suiker door. Dek af en zet 1 uur in de koelkast. Pers dan door een stuk neteldoek om een fijne kokosroom te krijgen. Doe als er geen of weinig melk in de kokosnoot zit een beetje water bij het geraspte kokosvlees.
Snijd de rest van de kokos en de venkel in flinterdunne plakken. Schil de limoenen met een aardappelmes en verdeel ze in partjes, Snijd de lent -uitjes in dunne plakjes. chep ze losjes om met de plakken venkel en kokos, bijna alle basilicum (bewaar wat blaadjes voor het garneren) en partjes limoen. Schep er de olijfolie en wat zout en peper door.
Bestrijk een anti-aanbak koekenpan met olijfolie en verhit op een hoog vuur. Schroei er de met zout en peper bestrooide stukjes zonnevis aan beide kanten in tot ze goudbruin maar nog roze vanbinnen zijn.
Giet voor het serveren wat van de kokosroom op elk bord, Leg er wat venkelsalade op en schik er drie stukjes vis op. Leg er nog een beetje salade op en garneer met een paar basilicumblaadjes.
Snijd de rest van de kokos en de venkel in flinterdunne plakken. Schil de limoenen met een aardappelmes en verdeel ze in partjes, Snijd de lent -uitjes in dunne plakjes. chep ze losjes om met de plakken venkel en kokos, bijna alle basilicum (bewaar wat blaadjes voor het garneren) en partjes limoen. Schep er de olijfolie en wat zout en peper door.
Bestrijk een anti-aanbak koekenpan met olijfolie en verhit op een hoog vuur. Schroei er de met zout en peper bestrooide stukjes zonnevis aan beide kanten in tot ze goudbruin maar nog roze vanbinnen zijn.
Giet voor het serveren wat van de kokosroom op elk bord, Leg er wat venkelsalade op en schik er drie stukjes vis op. Leg er nog een beetje salade op en garneer met een paar basilicumblaadjes.