Een heel lekker warmmakende - al is dat op dit moment natuurlijk niet helemaal nodig met deze temperaturen... - kipschotel aangevuld met bonen uit de Zuid-Amerikaanse keuken, de een zegt Argentinie, de ander Brazilie.. Hoe dan ook, deze is gewoon ontzettend lekker en vult erg goed.
Lekker met witte rijst erbij en een glas rode wijn, eet smakelijk!!
Recept
« Terug naar recepten
Zuid-Amerikaanse kippenstoof met bonen
PT60M
Zuid-Amerikaanse kippenstoof met bonen
Een heerlijk zuid-amerikaanse kippenstoof met bonen recept uit de amerikaanse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erwin Delano
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
2
Herkomst:
Zuid-Amerika
Keuken:
Amerikaanse
Bron:
Een heerlijk familiereceptje uit de Delarosa-keuken...
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Zuid-Amerikaanse kippenstoof met bonen te bereiden
Smelt de boter en bak hierin de kipblokjes rondom goudbruin. Voeg de uien, knoflook en het pepertje toe en bak die eventjes met de kip mee. Voeg de tomatenblokjes en de bonen toe met hun vocht en roer het geheel een keer goed door.
Dan de laurierblaadjes erbij, de bouillon en cacaopoeder en breng het geheel tegen de kook aan, laat op rustig vuur een uurtje stoven onder af en toe omroeren.
Meng er als laatste de fijngesneden kruiden door en dan de pan lekker meteen op tafel, Smullen!
Dan de laurierblaadjes erbij, de bouillon en cacaopoeder en breng het geheel tegen de kook aan, laat op rustig vuur een uurtje stoven onder af en toe omroeren.
Meng er als laatste de fijngesneden kruiden door en dan de pan lekker meteen op tafel, Smullen!
Mijn kookverhaal (Erwin Delano)
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
hans kosche zegt:
Heb het met gebakken krieltjes gemaakt, was ook erg lekker, maar met rijst past er beter bij.
Dank je, Erwin.
Anna Koudys zegt:
Groetjes,
Anna.
Erwin Delano zegt:
ps: en jouw recept komt hier zeker binnekort op tafel, dank je wel voor de tip :-)
Anna Koudys zegt:
Wat misschien ook een lekker recept voor jou/jullie is: http://www.kookjij.nl/recepten/bb-met-r-op-zijn-surinaams
Deze komt van de week weer eens op tafel ;-)
Lucy Elsinga zegt:
Ik weet dat er in de Mexicaanse keuken ook gebruik gemaakt wordt van cacao in combinatie met bv. kip en dat smaakt dan echt niet naar chocola maar versterkt wel de andere smaken.
I.p.v. zwarte bonen heb ik rode gebruikt (had ik toevallig nog in huis).
Wel heb ik iets minder vocht gebruikt.
vr.gr., Lucy