KookJij

Zuid-Amerikaanse kippenstoof met bonen

Een heerlijk zuid-amerikaanse kippenstoof met bonen recept uit de amerikaanse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Stoofschotels
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Zuid-Amerika
Keuken: Amerikaanse
Bron: Een heerlijk familiereceptje uit de Delarosa-keuken...
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Zuid-Amerikaanse kippenstoof met bonen te bereiden

Smelt de boter en bak hierin de kipblokjes rondom goudbruin. Voeg de uien, knoflook en het pepertje toe en bak die eventjes met de kip mee. Voeg de tomatenblokjes en de bonen toe met hun vocht en roer het geheel een keer goed door.
Dan de laurierblaadjes erbij, de bouillon en cacaopoeder en breng het geheel tegen de kook aan, laat op rustig vuur een uurtje stoven onder af en toe omroeren.
Meng er als laatste de fijngesneden kruiden door en dan de pan lekker meteen op tafel, Smullen!

Mijn kookverhaal (Erwin Delano)

Een heel lekker warmmakende - al is dat op dit moment natuurlijk niet helemaal nodig met deze temperaturen... - kipschotel aangevuld met bonen uit de Zuid-Amerikaanse keuken, de een zegt Argentinie, de ander Brazilie.. Hoe dan ook, deze is gewoon ontzettend lekker en vult erg goed.

Lekker met witte rijst erbij en een glas rode wijn, eet smakelijk!!

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Lucy Elsinga

Lucy Elsinga zegt:
Erg lekker, Erwin!
Ik weet dat er in de Mexicaanse keuken ook gebruik gemaakt wordt van cacao in combinatie met bv. kip en dat smaakt dan echt niet naar chocola maar versterkt wel de andere smaken.
I.p.v. zwarte bonen heb ik rode gebruikt (had ik toevallig nog in huis).
Wel heb ik iets minder vocht gebruikt.
vr.gr., Lucy
hans kosche

hans kosche zegt:
Heb het van avond gemaakt. Super!!!!!!!!!!!!!!!!!
Heb het met gebakken krieltjes gemaakt, was ook erg lekker, maar met rijst past er beter bij.
Dank je, Erwin.
Anna Koudys

Anna Koudys zegt:
Bedankt voor je reactie, Erwin. Vanavond de Surinaamse bonen, volgende week jouw recept op het menu. Anders worden het wel veel bonen...... ;-)
Groetjes,
Anna.
Erwin Delano

Erwin Delano zegt:
Hoi Anna, het lijkt idd veel vocht wat erbij gaat, maar een gedeelte ervan kookt nog in en het is al vrij gebonden vocht wat erbij gaat met uitzondering van de bouillon natuurlijk... Probeer het gerust eens, en de cacao geeft een heerlijke schwung die juist in de Zuidamerikaanse keuken zo een specifieke smaak geeft. Vriendlijke groetjes, Erwin.
ps: en jouw recept komt hier zeker binnekort op tafel, dank je wel voor de tip :-)
Anna Koudys

Anna Koudys zegt:
Cacaopoeder? Heel verrassend! Lijkt me een heerlijk gerecht, maar is het niet wat veel vocht? Zowel het sap van de tomaten, bonen en ook nog 4 dl bouillon.
Wat misschien ook een lekker recept voor jou/jullie is: http://www.kookjij.nl/recepten/bb-met-r-op-zijn-surinaams
Deze komt van de week weer eens op tafel ;-)