Recept
« Terug naar recepten
Zuppa di zucchini ( courgettesoep )
PT30M
Zuppa di zucchini ( courgettesoep )
Een heerlijk zuppa di zucchini ( courgettesoep ) recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bert Allers
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
5 personen
Categorieën:
- > Soepen - met Groente
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
8
Herkomst:
Italie
Keuken:
Europese
Bron:
Eigen kookclub
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Zuppa di zucchini ( courgettesoep ) te bereiden
Was de courgetes snijd ze in vrij dikke plakken.
Verhit de boter en bak hierin de courgetteplakken tot ze zeer lichtbruin van kleur zijn.
Voeg de bouillon toe, breng alles aan de kook, draai het vuur laag en laat de soep ca 10 min zachtjes doorkoken.
Roer de eieren met de basilicum en de helft van de geraspte Parmezaanse kaas los.
Neem de pan met de soep van het vuur en roer er de losgeklopte eiermassa door.
Maak de soep op smaak met zout en peper en serveer hem onmiddellijk.
Strooi de rest van de Parmezaanse kaas over de soep wanneer deze in bord of kop is geschonken.
Geef bij de soep dunne sneetjes geroosterd brood
Verhit de boter en bak hierin de courgetteplakken tot ze zeer lichtbruin van kleur zijn.
Voeg de bouillon toe, breng alles aan de kook, draai het vuur laag en laat de soep ca 10 min zachtjes doorkoken.
Roer de eieren met de basilicum en de helft van de geraspte Parmezaanse kaas los.
Neem de pan met de soep van het vuur en roer er de losgeklopte eiermassa door.
Maak de soep op smaak met zout en peper en serveer hem onmiddellijk.
Strooi de rest van de Parmezaanse kaas over de soep wanneer deze in bord of kop is geschonken.
Geef bij de soep dunne sneetjes geroosterd brood