Recept
« Terug naar recepten
Zure zult
PT60M
Zure zult
Een heerlijk zure zult recept wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
anne prive
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Onbekend
Bron:
blueband boek
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Zure zult te bereiden
Doe in een grote pan de schouderkarbonades en de kalfsschenkel/ varkenspootjes en een kalfsknoest en giet hierover zoveel kokend water tot het vlees net onder staat. Voeg wat zout toe en laat alles op een laag vuur 3 uur koken tot het vlees van het bot valt. Haal alles uit het vocht en zeef dit. Zet de bouillon koel weg, zodat later het gestolde vet er makkelijk afgeschept kan worden. Verwijder de botten uit het vlees en draai het vlees, de zacht geworden knoest, zwoerd enz. door de vleesmolen. Schep het vet van de afgekoelde bouillon, laat deze dan op een hoog vuur inkoken tot ca. 1 dl en voeg er dan azijn, mespunt kruidnagelpoeder, nootmuskaat, peper bij. Snijd de augurken in kleine stukjes en voeg deze samen met het vleesmengsel bij de bouillon. Laat alles op een matig vuur nog 3 minuten pruttelen en doe alles in 2 of 3 met koud water omgespoelde kommen. Zet deze koel en laat de zure zult opstijven.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
Els zegt:
liske zegt:
lekkerbekske zegt:
rozaverschoor zegt:
Els zegt:
En ik weet als braber dat het van hersens gemaakt word, mijn vader stond er altijd mee te prutsen.
rozaverschoor zegt:
lekkerbekske zegt:
rozaverschoor zegt:
Groetjes Roza.
rozaverschoor zegt:
alkien zegt:
Nu heb ik een opleiding tot slager gevolg en weet dus uit de praktijk dat echte zure zult gemaakt wordt van een heel ander deel van het varken.
Misschien voor de liefhebbers van zult die het nog niet wisten niet zo leuk om te horen, maar het smaakt er immers niet minder om.
Zure zult wordt nl. gemaakt van varkenskop.
Blijft echter zoals ik al zei heerlijk.:p
Gr.
Alkien
I. Koning zegt: