Recept
« Terug naar recepten
Zuringsoep met Blue Stilton
PT30M
Zuringsoep met Blue Stilton
Een heerlijk zuringsoep met blue stilton recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erwin Elens
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Soepen - met Groente
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
kaas.nl
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Zuringsoep met Blue Stilton te bereiden
Schil de aardappels, was ze af en snijd ze in blokjes.
Pluk de bladeren van de zuring en was deze goed.
Smelt wat boter in een pan en bak de fijngesneden uitjes aan.
Voeg de aardappelblokjes toe met de bouillon, breng aan de kook en laat dit in 20 minuten goed gaar koken.
Pureer dan de soep met de rauwe zuring erdoor en doe de soep terug in de pan. Houd deze warm op een laag vuurtje.
Doe de crème fraîche met de verbrokkelde Blue Stilton in een pan op een laag vuurtje. Wacht tot beide helemaal gesmolten zijn.
Giet de romige substantie nu heel langzaam bij de gepureerde soep. Blijf goed roeren en voeg daarna naar eigen smaak zout en peper toe.
Serveer deze heerlijke soep nu direct (als u wacht, verkleurt de soep en kan de kaas aanbranden).
Pluk de bladeren van de zuring en was deze goed.
Smelt wat boter in een pan en bak de fijngesneden uitjes aan.
Voeg de aardappelblokjes toe met de bouillon, breng aan de kook en laat dit in 20 minuten goed gaar koken.
Pureer dan de soep met de rauwe zuring erdoor en doe de soep terug in de pan. Houd deze warm op een laag vuurtje.
Doe de crème fraîche met de verbrokkelde Blue Stilton in een pan op een laag vuurtje. Wacht tot beide helemaal gesmolten zijn.
Giet de romige substantie nu heel langzaam bij de gepureerde soep. Blijf goed roeren en voeg daarna naar eigen smaak zout en peper toe.
Serveer deze heerlijke soep nu direct (als u wacht, verkleurt de soep en kan de kaas aanbranden).