Recept
« Terug naar recepten
Zuurkool, gegratineerd
PT45M
Zuurkool, gegratineerd
Een heerlijk zuurkool, gegratineerd recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Riet Noordzij-Toebak
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Riet Noordzij-Toebak
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Zuurkool, gegratineerd te bereiden
Kook de zuurkool in 30 min. gaar, kook de aardappelen en stamp ze tot puree. Stamp de zuurkool met de aardappelen.
Verhit intussen de olie en smoor de ui met de knoflook. Voeg de kipfilet toe (gekruid met de cajun kruiden) Bak op hoog vuur rondom bruin.
Voeg de champignons toe en bak even mee.
Voeg de tomatenblokjes met vocht toe en breng aan de kook. Voeg naar smaak de (light) kookroom toe.
Doe de stamp in een ovenschotel, verdeel het kip/tomatenmengsel erover. Bestrooi met geraspte kaas.
Laat onder de grill in ong. 10 minuten gratineren.
Verhit intussen de olie en smoor de ui met de knoflook. Voeg de kipfilet toe (gekruid met de cajun kruiden) Bak op hoog vuur rondom bruin.
Voeg de champignons toe en bak even mee.
Voeg de tomatenblokjes met vocht toe en breng aan de kook. Voeg naar smaak de (light) kookroom toe.
Doe de stamp in een ovenschotel, verdeel het kip/tomatenmengsel erover. Bestrooi met geraspte kaas.
Laat onder de grill in ong. 10 minuten gratineren.
Mijn kookverhaal (Riet Noordzij-Toebak)
Stamp met kip en tomaat, vanonder de grill
hns zegt: