Recept
« Terug naar recepten
Zuurkool-Goulashpannetje uit de oven
PT2M
Zuurkool-Goulashpannetje uit de oven
Een heerlijk zuurkool-goulashpannetje uit de oven recept uit de balkan keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erwin Delano
Bereidingstijd:
2 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Hongarije
Keuken:
Balkan
Bron:
Een buurvrouw en goede vriendin van ons, Dianne
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Zuurkool-Goulashpannetje uit de oven te bereiden
Verwarm de oven voor op 175grC.
Verwarm de olie in de pan en bak hierin het gekruide vlees snel rondom bruin. Voeg de uien en knoflook toe en bak die even mee. Strooi er het paprikapoeder over en blus het geheel af met 3,5 dl water en de tomatensap. Voeg de bouillonblokjes, laurier, jeneverbessen, komijnzaadjes en peperkorrels toe en breng tegen de kook. Zet de pan dan in het midden van de oven en laat met het deksel erop ca 1,5 uur stoven.
Voeg dan de aardappels en zuurkool toe en meng goed onder elkaar, zet terug in de oven en laat nog eens 35 minuten stoven. Als de aardappelen gaar zijn kan de pan op tafel en is het tijd om lekker te gaan genieten van deze bijzonder lekkere schotel. Eet smakelijk!!
Verwarm de olie in de pan en bak hierin het gekruide vlees snel rondom bruin. Voeg de uien en knoflook toe en bak die even mee. Strooi er het paprikapoeder over en blus het geheel af met 3,5 dl water en de tomatensap. Voeg de bouillonblokjes, laurier, jeneverbessen, komijnzaadjes en peperkorrels toe en breng tegen de kook. Zet de pan dan in het midden van de oven en laat met het deksel erop ca 1,5 uur stoven.
Voeg dan de aardappels en zuurkool toe en meng goed onder elkaar, zet terug in de oven en laat nog eens 35 minuten stoven. Als de aardappelen gaar zijn kan de pan op tafel en is het tijd om lekker te gaan genieten van deze bijzonder lekkere schotel. Eet smakelijk!!