Recept
« Terug naar recepten
Zuurkool met een buitenlandse twist
PT130M
Zuurkool met een buitenlandse twist
Een heerlijk zuurkool met een buitenlandse twist recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Hans de vos
Bereidingstijd:
130 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
2
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
HdV + beetje Römertopfkookboek
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Zuurkool met een buitenlandse twist te bereiden
Kook de aardappelstukjes half gaar, 7 min.
Vul de Römertopf met de ingrediënten, incl. afgegoten aardappels en meng door elkaar.
Plaats de Römertopf in de koude oven en verwarm tot 200°C.
Bereidingstijd in de oven:120 min.
Vul de Römertopf met de ingrediënten, incl. afgegoten aardappels en meng door elkaar.
Plaats de Römertopf in de koude oven en verwarm tot 200°C.
Bereidingstijd in de oven:120 min.
Mijn kookverhaal (Hans de vos)
Had zin in zuurkool.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
hns zegt:
Het kan ook in een afsluitbare ovenschaal, met deksel. (pyrex)
Minder water lijkt me goed plan. Je moet wel tijdens de bereiding in de gaten houden dat het niet te droog wordt. mijn romertopf is aan de binnenkant geglazuurd, op de deksel na, dus zoveel vocht zal er waarschijnlijk niet verdwijnen.grt Hans:):)
Je kunt de schaal ook afdekken met goed bevochtigd bakpapier en daar alufolie over!
rozaverschoor zegt: