KookJij

Zuurkool met een buitenlandse twist

Een heerlijk zuurkool met een buitenlandse twist recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 130 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: HdV + beetje Römertopfkookboek
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Zuurkool met een buitenlandse twist te bereiden

Kook de aardappelstukjes half gaar, 7 min.
Vul de Römertopf met de ingrediënten, incl. afgegoten aardappels en meng door elkaar.
Plaats de Römertopf in de koude oven en verwarm tot 200°C.
Bereidingstijd in de oven:120 min.

Mijn kookverhaal (Hans de vos)

Had zin in zuurkool.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

rozaverschoor

rozaverschoor zegt:
Hoi Hans, Leuk weer een creatie van je te zien. Ik houd niet van zuurkool, vroeger met dat spek erin, jakkes. Maar het is wel verleidelijk met dat Ras el Hanout. Zo kun je straatstenen wel lekker maken. Groetjes Roza.
hns

hns zegt:
Hoi Liske.
Het kan ook in een afsluitbare ovenschaal, met deksel. (pyrex)
Minder water lijkt me goed plan. Je moet wel tijdens de bereiding in de gaten houden dat het niet te droog wordt. mijn romertopf is aan de binnenkant geglazuurd, op de deksel na, dus zoveel vocht zal er waarschijnlijk niet verdwijnen.grt Hans:):)
Je kunt de schaal ook afdekken met goed bevochtigd bakpapier en daar alufolie over!
Liske

Liske zegt:
Hans dit lijkt me heerlijk, maar ik heb geen Romertopf. zal ook wel in de oven kunnen? (misschien met minder vocht?)
hns

hns zegt:
Misschien niet duidelijk, 120 min, heb het recept aangepast.:):)Hns