Recept
« Terug naar recepten
Zuurkool met Fruit en Kaassaus
PT90M
Zuurkool met Fruit en Kaassaus
Een heerlijk zuurkool met fruit en kaassaus recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
90 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
2
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Familie
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Zuurkool met Fruit en Kaassaus te bereiden
*Kook de zuurkool in het weinige water gedurende 10 minuten en laat ze dan goed uitlekken. Smelt dan de reuzel door de zuurkool en rol de zuurkool in 4 porties in de ham.
*Snijd de vruchten in blokjes en druiven doormidden.
*Maak een voldoende grote portie aardappelpuree (goed geparfumeerd met nootmuskaat).
*Maak de kaassaus (boter laten smelten), bloem daar goed doorroeren tot zowat gaar (zonder te laten bruinen), dan de melk er door en laten opdikken en tenslotte de kaas er door plus de
cayenne peper.
TENSLOTTE :
-De puree gaat in een flinke ovenschotel.
-Daarop komen de 4 porties zuurkool in ham.
-Daarover strooien we egaal de appels, ananas en druiven.
-Daarover gieten we de kaassaus.
*Deze ovenschotel gaat in de oven gedurende een uur op 180 °C.
*DIEN OP : Verdeel over de voorverwarmde borden en geef er wat Dijonmosterd bij
*Snijd de vruchten in blokjes en druiven doormidden.
*Maak een voldoende grote portie aardappelpuree (goed geparfumeerd met nootmuskaat).
*Maak de kaassaus (boter laten smelten), bloem daar goed doorroeren tot zowat gaar (zonder te laten bruinen), dan de melk er door en laten opdikken en tenslotte de kaas er door plus de
cayenne peper.
TENSLOTTE :
-De puree gaat in een flinke ovenschotel.
-Daarop komen de 4 porties zuurkool in ham.
-Daarover strooien we egaal de appels, ananas en druiven.
-Daarover gieten we de kaassaus.
*Deze ovenschotel gaat in de oven gedurende een uur op 180 °C.
*DIEN OP : Verdeel over de voorverwarmde borden en geef er wat Dijonmosterd bij
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
hns zegt:
deuxchapeaux zegt:
Reuzel is een gezuiverd soort spekvet en wordt gebruikt net zoals boter,margarine,olie,ganzen- en eendenvet.Het heeft een typisch vollig en mollig smaakje,reden waarom ik het hier zou gebruiken.Je moet het bij een ambachtelijke slager halen.
Jan A:)