Recept
« Terug naar recepten
Zuurkool op Elzasser wijze met Gewürztraminer
PT85M
Zuurkool op Elzasser wijze met Gewürztraminer
Een heerlijk zuurkool op elzasser wijze met gewürztraminer recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Annemien
Bereidingstijd:
85 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
- > Hoofdgerechten - Aardappels
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
2
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Carrefour
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Zuurkool op Elzasser wijze met Gewürztraminer te bereiden
1. Verwarm in een stoofpan de olijfolie en fruit de ui en het knoflook. Voeg de helft van de zuurkool toe. Plaats het buideltje kruiden, het gerookte spek en het hammetje op de zuurkool. Giet de wijn en het water over de zuurkool. Voeg peper en een klein snufje zout toe. Sluit af. Laat 65 minuten zachtjes doorkoken.
2. Voeg de casselerrib en de worsten toe. Laat 5 minuten verder garen.
3. Verwijder het vlees en de worsten. Snijd het vlees in plakken. Schik het vlees en de worsten rond de zuurkool. Garneer met schijfjes appel en een takje tijm.
2. Voeg de casselerrib en de worsten toe. Laat 5 minuten verder garen.
3. Verwijder het vlees en de worsten. Snijd het vlees in plakken. Schik het vlees en de worsten rond de zuurkool. Garneer met schijfjes appel en een takje tijm.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
ineke60 zegt:
Kassler kun je in Nederland alleen als broodbeleg kopen, ik ken het uit Duitsland en daar is het gerookt, erg lekker. Ik woon niet zo ver van de Belgische grens dus als je het bij jullie kunt kopen is dat voor mij weer een reden om de grens eens over te gaan voor boodschappen.:)
ak zegt:
Maar nogmaals lijkt me erg lekker. :p
Els Meeuwsen zegt: