DIEN OP : Verdeel de zuurkool over 4 borden en leg de casselerrib met de worsten daar op en om de zuurkool wat aardappelen.
Geef verschillende soorten mosterd bij de zuurkool en ganzenvet naar behoefte.
OPTIE: Inplaats van de honing kun je er voor kiezen om rozijnen, krenten, stukjes ananas of dadels (enz.enz.) door de zuurkool te doen.
Recept
« Terug naar recepten
Zuurkool uit de Elzas (de zoveelste variatie)
PT180M
Zuurkool uit de Elzas (de zoveelste variatie)
Een heerlijk zuurkool uit de elzas (de zoveelste variatie) recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
180 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Frankrijk
Keuken:
Europese
Bron:
Jan A.
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Zuurkool uit de Elzas (de zoveelste variatie) te bereiden
1).Spoel de zuurkool goed uit, laat hem uitlekken en knijp hem nog eens goed uit vlak voor het gebruik.
2).Verhit het ganzenvet in een grote pan met dikke bodem en bak daarin de pancetta tot hij gaat kleuren. Dan de uien erin die zacht en glazig moeten worden.
3).Dan gaat er bij de knoflook en alle andere kruiden, met de honing en de Kirsch.
4).Nu kan de zuurkool er goed worden doorgeroerd.
5).De wijn gaat er bij, liever 300 cc dan 250 cc. Als het geheel kookt, gaat de deksel op de pan en verdwijnt de pan voor 1½ uur in de oven.
6).De pan wordt er uit gehaald en er wordt gekeken of er nog extra vocht nodig is. Zo niet, dan gaan de worsten op de zuurkool, het deksel weer op de pan en de pan gaat weer voor 1 uur in de oven.
7).Ondertussen kunnen we de aardappels koken.
8).De casselerrib bakken in flink ganzenvet (om een "jus" over te houden voor bij de aardappels).
2).Verhit het ganzenvet in een grote pan met dikke bodem en bak daarin de pancetta tot hij gaat kleuren. Dan de uien erin die zacht en glazig moeten worden.
3).Dan gaat er bij de knoflook en alle andere kruiden, met de honing en de Kirsch.
4).Nu kan de zuurkool er goed worden doorgeroerd.
5).De wijn gaat er bij, liever 300 cc dan 250 cc. Als het geheel kookt, gaat de deksel op de pan en verdwijnt de pan voor 1½ uur in de oven.
6).De pan wordt er uit gehaald en er wordt gekeken of er nog extra vocht nodig is. Zo niet, dan gaan de worsten op de zuurkool, het deksel weer op de pan en de pan gaat weer voor 1 uur in de oven.
7).Ondertussen kunnen we de aardappels koken.
8).De casselerrib bakken in flink ganzenvet (om een "jus" over te houden voor bij de aardappels).
Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
ineke60 zegt:
die casselerib is dat broodbeleg. Ik ken uit Duitsland caslerkoteletten maar die kan ik hier nergens vinden.
deuxchapeaux zegt:
Ineke60,
Gewoon aan de slager vragen naar Casselerib voor de zuurkool. Ik heb daar nooit problemen mee gehad.
Jan A.