Recept
« Terug naar recepten
Zuurkoolsalade met mango en avocado
PT50M
Zuurkoolsalade met mango en avocado
Een heerlijk zuurkoolsalade met mango en avocado recept wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Sascha ten Brink
Bereidingstijd:
50 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Salades
Bevat per éénpersoons portie:
265 kCal energie
3 Gram eiwit
20 Gram vet
20 Gram koolhydraten
3 Gram eiwit
20 Gram vet
20 Gram koolhydraten
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Onbekend
Bron:
Allerhande 07 2011
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Zuurkoolsalade met mango en avocado te bereiden
Doe de zuurkool in een zeef, haal los met een vork en spoel af onder de koude kraan.
Laat uitlekken.
Druk het overtollige vocht eruit.
Snijd het steeltje van de peper.
Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten.
Snijd de peper in zeer dunne reepjes.
Rasp de ongeschilde appel boven een kom.
Meng met de zuurkool en de olie en breng op smaak met peper en zout.
Verdeel de salade over een schaal.
Snijd de mango in stukjes en de avocado in de lengte in plakken.
Verdeel beide over de salade.
Breng op smaak met limoensap en bestrooi met de rode peper.
Laat de salade in circa 30 minuten koud worden in de koelkast.
Serveer met bijvoorbeeld reuzengarnalen met chili en feta.
Laat uitlekken.
Druk het overtollige vocht eruit.
Snijd het steeltje van de peper.
Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten.
Snijd de peper in zeer dunne reepjes.
Rasp de ongeschilde appel boven een kom.
Meng met de zuurkool en de olie en breng op smaak met peper en zout.
Verdeel de salade over een schaal.
Snijd de mango in stukjes en de avocado in de lengte in plakken.
Verdeel beide over de salade.
Breng op smaak met limoensap en bestrooi met de rode peper.
Laat de salade in circa 30 minuten koud worden in de koelkast.
Serveer met bijvoorbeeld reuzengarnalen met chili en feta.